Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neuobičajeni prizor

Grad poznat po čestim poplavama presušio: Umjesto kanala blatni rovovi

Aktualno Galerija Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 5 Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 5 Foto: DNEVNIK.hr Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 4 Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 4 Foto: DNEVNIK.hr Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 3 Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 3 Foto: DNEVNIK.hr Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 2 Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Niska razina vode u venecijanskim kanalima - 1 Galerija 1/5 >>
Venecija je grad poznat po kanalima, gondolama i bogatoj povijesti. No grad je to poznat i po čestim poplavama. Ovog puta iz talijanskog grada na vodi potpuno drugačija slika - kanali su zbog neuobičajeno niskog vodostaja gotovo presušili.

Posljednjih dana kroz poznate kanale gondole ne prolaze jer njihova uobičajena ruta sada nalikuje na blatne rovove. Iznimno je niska razina mora u venecijanskim kanalima. Zbog niskog vodostaja gondole su nasukane u mulju.

Pročitajte i ovo Venecija Žele smanjiti masovni turizam Venecija uvodi nove zabranu: Jedna stvar zvuči posebno bizarno Nesreća u Veneciji Strašno FOTO Nova nesreća u Veneciji: Autobus se zabio u stambenu zgradu, gradonačelnik obustavio promet svih vozila te tvrtke

Prema podacima tamošnjeg Centra za predviđanja plime i oseke, razina mora tijekom vikenda spustila se na minus pedeset centimetara. Niže razine od ovih Venecija je zabilježila 2008. i 2018. godine.

Ovi neuobičajeni prizori poremetili su i promet koji se u ovom gradu odvija pretežito na vodi. Ovisno o plimi i oseci vodostaj ovdje može varirati i do pola metra. No ovaj je grad na vodi u posljednje vrijeme puno češće suočen s poplavama koje više brinu njegove stanovnike.

Posljednji put Veneciju je zahvatio plimni val prije tri mjeseca. Pogoršanje vremena praćeno snažnim vjetrom i pljuskovima tad je iznenadilo gradske vlasti koje nisu stigle aktivirati gotovo pet i pol milijardi eura vrijedan sustav brana. Sustav koji je dovršen u ljeto 2020. trebao bi spriječiti da Venecija više ne pliva pod vodom.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene