Obavijesti Video Pretražite Navigacija
6-mjesečna akcija

Razbijen lanac krijumčara djecom: Uhićeno 1.094 osoba i spašene 382 bebe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila 1,094 osoba i spasila 382 bebe u nacionalnoj akciji pripremanoj s ciljem kako bi slomila četiri internetska prstena putem kojih su se prodavala ta djeca.

19. veljače ove godine kineska policija iz 27 provincija diljem Kine krenula je u akciju kojom je željela spriječiti kupovanje i prodaju beba putem interneta. Rezultat te akcije su mnoge uhićene osobe koje su krale ili kupovale djecu te ih nakon toga, putem interneta, prodavale.

Pročitajte i ovo Tijela beba u bolnici u Gazi Jezivi prizori VIDEO Pakao u bolnici: Otkrivene mrtve bebe na intenzivnoj, tijela se raspadaju... Promicanje dojenja u Hrvatskoj Za dječje zdravlje Pobijedili smo negativan trend! "Vidjeli smo da to ne donosi dobrobiti za njihovo zdravlje"

Dio je to šestomjesečne operacije koja je počela nakon što je policija u Pekingu i Jiangsuu zaprimila prijave reklamiranja posvajanja beba putem interneta.

VIDEO Dirljiv prizor: Novorođenče se ne želi odvojiti od majke

Šverceri djecom bili su itekako prisutni na internetu, odlično skriveni. Koristili su se imenima poput Kineska mreža za posvajanje ili Dom za posvajanje iz snova, i tako vršili transakcije prodaje djece putem interneta.

Roditelji se upozoravaju da paze na kradljivce djece koji se prerušavaju u medicinsko osoblje po bolnicama, kao i na one koji vrebaju na djecu bez nadzora ispred škola i vrtića.

No, osim što krijumčari djecu kradu, oni ih također i kupuju od roditelja. S obzirom na ograničenje broja djece u kineskim obiteljima, koje se svelo na jedno dijete, logično je kako se na tom području uspostavila siva zona koja omogućuje ilegalne akcije poput ovih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene