Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još i praznovjeran?

Mladić i od vračare tražio potvrdu svoje veličine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Haškom bjeguncu i ratnom zločincu Ratku Mladiću, čovjeku koji je odlučivao o sudbinama tisuća ljudi, trebala je pomoć vračare.

U javnost je procurila snimka višesatnog razgovora s kraja 1996. Mladić je tada već bio smijenjen s dužnosti načelnika generalštaba Vojske Republike Srpske. Želio je doznati kakva će mu biti sudbina i hoće li biti izručen Haagu. Snimka je već neko vrijeme među dokaznim materijalom suda u Haagu, međutim njezina sudska vrijednost vjerojatno nije velika. Proročica Ratka uglavnom bodri svog imenjaka.

>> AUDIO: Poslušajte kako Mladić izaziva Karadžića

'Što bi Amerika dala da ima vas. Cijeli svijet zna, u principu stvarno zna, i cijeli svijet, doslovno rečeno se, ali ne ono boji... znači taj čovjek stvarno nešto vrijedi. Znači treba ga se i bojati i uvažavati', riječi su vračare sa snimke.

Vračara mu je prorekla lijep i dug život. Mladić se zanimao za tadašnje vodstvo republike Srpske, Radovana Karadžića, Biljanu Plavšić i Momčila Krajišnika. Vračari je pokazao i fotografiju američkog generala Clarka. Višesatni razgovor haaškog bjegunca i vračare vjerojatno je snimljen u Mladićevoj kući u Beogradu. Snimka je već neko vrijeme među dokaznim materijalom suda u Haagu. Mladić nažalost, još nije iza rešetaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene