Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŽESTOKI NAPAD NA ISTOK UKRAJINE

Putin postavio rok za plaćanje plina u rubljima, talijanski premijer otkrio detalje razgovora s ruskim predsjednikom

36. je dan ruske agresije na Ukrajinu. Rusi granatiraju Černihiv, a Ukrajina se priprema za novu rusku ofenzivu. Rusi su noćas gađali i skladište nafte u Luhansku. Novi krug pregovora nastavlja se u petak.

 

  • Rusija napada istok Ukrajine
  • Pregovori zaraćenih strana se nastavljaju u petak
  • Ruski hakeri pokušali su prodrijeti u sustav NATO saveza
  • Danas novi pokušaj evakuacije civila iz Mariupolja
  • Ne smanjuje se vojna aktivnost oko Kijeva
  • Predsjednik Ukrajine traži dodatnu pomoć Zapada.
     

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

15:31 Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je zeleno svjetlo za plaćanje plina u rubljima za kupce iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji u vezi s Ukrajinom. Putin je u četvrtak potpisao dekret kojim zahtijeva da ti kupci otvore račune u ruskim bankama kako bi olakšali plaćanje. Mjera stupa na snagu 1. travnja.

Putin je u obraćanju upozorio da će ugovoriti biti raskinuti ne budu li druge države plaćale za ruski plin u rubljima. Tu odluku je donio, kako je rekao, zbog "jačanja ruskog suvereniteta". Putin je također rekao da je "ekonomski rat protiv Rusije počeo prije više godina".

15:26 Gruzija je priopćila da su planovi prema kojima bi odmetnuta regija Južna Osetija održala referendum o pridruživanju Rusiji "neprihvatljivi", dok Kremlj tvrdi da nikakve akcije nisu poduzete u tom smjeru. Moskva je priznala neovisnost odmetnutih regija Južne Osetije i Abhazije nakon rata 2008. i tamo rasporedila svoje trupe. Također im je osigurala pozamašnu financijsku potporu.

Abhazija, druga odmetnuta gruzijska regija na obali Crnog mora, je priopćila da podržava težnje Južne Osetije, ali da s njom ne dijeli cilj o pridruživanju Rusiji. Predsjednik odcijepljene gruzijske regije Južne Osetije rekao je u srijedu da će taj teritorij u bliskoj budućnosti poduzeti odgovarajuće pravne korake da postane dio Rusije.

15:13 Ukrajinski predsjednik se danas obratio i belgijskom parlamentu, nakon parlamenta u Australiji i Nizozemskoj. "Na tisuće ljudi ubijeno je u Mariupolju", poručio je Zelenski. 

14:59  Rusi i dalje napadaju i ne biraju ciljeve. Na meti su im i škole i bolnice i stambene zgrade.

14:54 Rusija je optužila Ukrajinu da je oštetila komunikacije u Černobilu. Navode kako je Ukrajina namjerno oštetila komunikaciju između elektrane i Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Čelnik Državne agencije za upravljanje zonama isključenja Jevhen Kramarenko izjavio je da ne radi sustav za praćenje razine radijacijskog onečišćenja u zoni Černobila, s toga nije moguće pratiti razinu zračenja u Černobilu. 

14:51 Mehanizmi za prelazak na plaćanje ruskog plina u rubljima su razrađeni i predstavljeni ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, a uskoro će biti objavljeni, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, a prenose agencije.

On je, na pitanje novinara kada će shema plaćanja plina u rubljima biti predstavljena javnosti odgovorio da će to biti vrlo brzo, a možda čak i u četvrtak, prenosi RIA Novosti. Putin je ranije naložio vladi, središnjoj banci i Gazpromu da do 31. ožujka razrade mehanizam plaćanja plina u rubljima za EU i druge zemlje koje su uvele sankcije Ruskoj Federaciji. Peskov je također kazao u četvrtak da će "neprijateljske" zemlje morati kupiti rublje za valutu određenu ugovorima kako bi kupili ruski plin.

14:37 Kremlj je ocijenio da Sjedinjene Države ne razumiju kako funkcionira vlast u Rusiji, odgovarajući Zapadu koji tvrdi da savjetnici lažu Vladimiru Putinu jer mu se boje reći istinu. Više o tome OVDJE. 

14:02 Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu govorio je o ulozi Romana Abramoviča u pregovorima. On "iskreno radi" na okončanju rata i on je posrednik između Kijeva i Moskve od početka ruske invazije, rekao je Cavusoglu.

Sky News prenosi pojašnjenje turskog predsjednika. "Abramovič je sudjelovao u pregovorima kao dio ruske delegacije. Nije toliko važno tko je bio na pregovorima nego u čije ime je tamo došao", rekao je turski predsjednik Erdogan, a prenosi Sky News.

13:52 Šef NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da se ruske trupe premještaju umjesto da se povlače. Govoreći danas poslijepodne u Bruxellesu, Stoltenberg je rekao: "Prema našim obavještajnim podacima, ruske jedinice se ne povlače već premještaju.

"Rusija se pokušava pregrupirati, opskrbiti i pojačati svoju ofenzivu u regiji Donbas. Istovremeno, Rusija održava pritisak na Kijev i druge gradove. Tako da možemo očekivati dodatne ofenzivne akcije koje donose još više patnje", izjavio je. 

13:47 Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je talijanskom premijeru Mariju Draghiju da još nisu stvoreni uvjeti za prekid vatre u Ukrajini, rekao je Draghi na konferenciji za novinare na pitanje o telefonskom razgovoru s Putinom prethodnog dana. Draghi je također rekao da mu je Putin rekao da su sadašnji plinski ugovori ostali na snazi ​​i da će europske tvrtke nastaviti plaćati u eurima i dolarima, a ne u rubljima.

"Ono što sam razumio, ali možda griješim, jest da je konverzija plaćanja... unutarnja stvar Ruske Federacije", rekao je Draghi.

13:27 Ravnatelj francuske vojne obavještajne službe, general Éric Vidaud, bit će smijenjen s dužnosti jer je odbacio mogućnost invazije Rusije na Ukrajinu, izvijestili su francuski mediji.

13:22 Pogođena je vojna baza u ukrajinskoj regiji Dnjepar, rekao je lokalni guverner. Valentin Reznichenko rekao je da su u napadu dvije osobe poginule, a pet ih je ozlijeđeno.

U međuvremenu su ukrajinske trupe oslobodile kopnene snage u oblasti Zaporižje, kažu kopnene snage zemlje. Postrojbe sada ponovno kontroliraju Zatyshshia, Malynivka, Vesele, Zelenyi Hai i Chervone - istočno od Zaporižja, lokacije najveće europske nuklearne elektrane.

13:19 Najmanje 13 osoba ozlijeđeno je u granatiranju u istočnoj regiji Donjecka. 

13:14 Velika Britanija produljila je popis sankcioniranih osoba. Među 14 novih imena, nalazi se i Krvnik Mariupolja, odnosno Mihail Mizincev.  

13:11 Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je dekret prema kojemu će regrutirati još 134.500 vojnih obveznika. Ministarstvo obrane priopćilo je da to nije povezano s ratom u Ukrajini. "Većina će ih proći stručno osposobljavanje u centrima za obuku u trajanju od tri do pet mjeseci. Dopustite mi da naglasim da se regruti neće slati na žarišta", kazao je ruski ministar obrane Šojgu Sergej. 

12:19 Proruski separatisti u Donbasu u četvrtak su potvrdili da kontroliraju gotovo cijelo područje Luganska i polovicu Donecka, a zauzimanje tog teritorija na istoku Ukrajine Moskva je navela kao prioritet svoje vojne operacije. "Jutros, 31. ožujka, oslobođeno je više od 90 posto teritorija Narodne Republike Lugansk", objavila je lokalna vlada tog područja čiju je neovisnost Rusija priznala uoči same invazije na Ukrajinu.

Prije ruske ofenzive, separatisti koji su u ratu protiv ukrajinskih snaga od 2014., kontrolirali su približno po trećinu teritorija Donecka i Luganska, tj. 8900 od 26.500 četvornih kilometara Donecka i 8400 od 26.700 četvornih kilometara Luganska. U Donecku je pao u ruke ruskih i proruskih snaga grad Mariupolj koji je tjednima bio u okruženju, tvrde ruske snage.

Ramzan Kadirov, čelnik Čečenija, ruske kavkaske republike, kazao je da je 90 do 95 posto Mariupolja pod ruskom kontrolom.Po njegovim riječima, posljednji ukrajinski branitelji u Mariupolju nalaze se u metalurškoj tvornici Azovstal. Prema ukrajinskih izvorima u Mariupolju se vode žestoke borbe i grad je još pod kontrolom ukrajinskih snaga.

12:12 Američki senator Angus King rekao je da rat u Ukrajini ulazi u "ključno razdoblje". 

"Sljedeća dva tjedna bit će doista ključna da vidimo mogu li ukrajinske snage održati izvanrednu razinu borbe koju su imale tijekom posljednjih nekoliko tjedana", rekao je King za CNN i dodao da Rusi prebacuju fokus na istok zemlje.

12:06 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se zastupnicima u nizozemskom parlamentu i zatražio od te zemlje oružje, sredstva za obnovu zemlje te nametanje sankcija Rusiji u obliku obustave poslovanja s ruskim tvrtkama.

11:59 Regija Harkiv na sjeveroistoku Ukrajine pod snažnim je granatiranjem u posljednja 24 sata, rekao je vojni guverner regije. Intenzivno bombardiranje spriječilo je otvaranje koridora za evakuaciju civila, rekao je Oleh Synyehubov.

"Zabilježeno je oko 380 granatiranja. U Saltivki je neprijatelj oštetio plinovod, došlo je do velikog požara", dodao je, javlja CNN. 

11:49  Objavljena je snimka koja pokazuje razmjere razaranja u Mariupolju. Više o tome OVDJE. 

11:05 Istok Ukrajine je pod žestokim napadom. CNN javlja o teškom granatiranju u tom dijelu, pri čemu ruske snage pojačavaju vojne napore u Donbasu. "Neprijatelj puca snažnije, a uključene su sve snage: zrakoplovi, topništvo, minobacači. Granatiraju se sva naselja", rekao je Serhij Haidai, čelnik vojne uprave regije Luhansk. "U gradovima se vode borbe", rekao je, navodeći da to onemogućava evakuaciju.

Pavlo Kiriljenko, načelnik vojne uprave regije Donjeck, rekao je da su Rusi nasstavili s granatiranjem tijekom noći. On je ponovno optužio Ruse da koriste zabranjene fosforne granate, prenosi CNN. 

10:57 Ruski predsjednik Vladimir Putin zabranio je kupnju stranog softvera. Od četvrtka naredba dopušta kupnju stranog softvera za ključne infrastrukturne svrhe samo ako to dopusti Vlada Ruske Federacije". Osim toga, svako državno tijelo ili korisnik mora postupno ukinuti upotrebu stranog softvera na svojim sustavima najkasnije do početka 2025, javlja RT. 

10:53 Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski obratio se australskom parlamentu putem videoveze. Upozorio je na prijetnju upotrebe nuklearnog oružja. "Nitko ne može reći da je bilo koji dio svijeta siguran od radioaktivne kontaminacije koja će doći ako se koristi nuklearno oružje. Zemlja koja koristi nuklearnu ucjenu trebala bi doživjeti sankcije koje bi pokazale koliko je destruktivno ovako prijetiti", upozorio je Zelenski. 

"I drugi bi se mogli ohrabriti, ako Rusija ne bude kažnjena", upozorio je. 

10:45 Ukrajinska vlada šalje 45 autobusa za evakuaciju civila iz opkoljenog Mariupolja, rekla je potpredsjednica vlade Irina Vereščuk. 17 autobusa je već otišlo za Mariupolj iz Zaporižja, oko 220 kilometara na sjeverozapadu.

10:39 BBC javlja kako je očigledno da se oko grada Kijeva još uvijek događa mnogo vojnih aktivnosti. Ukrajinci kažu da su u potpunosti zauzeli grad Irpin, na sjeverozapadu, ali su stanovnicima rekli "ne možete se vratiti, preopasno je". U susjednim selima Hostemel i Bucha još su uvijek Rusi. 

10:32 Ukrajinska strana objasnila je Abramovičevu ulogu u pregovorima. David Arakhamia, šef ukrajinske delegacije na pregovorima s Rusijom, smatra ulogu ruskog oligarha Romana Abramoviča u pregovorima "pozitivnom" jer je u početku djelovao kao "neslužbeni kanal komunikacije", prenosi Interfax. 

"Zapravo, da budem iskren, uloga koju on igra je vrlo pozitivna. Ali ne razumijem zašto je počeo igrati javnu ulogu. U samom početku je bio dodatni komunikacijski kanal, neslužbeni, koji pomaže da se neke složene stvari izgovaraju normalnim ljudskim jezikom, a ne diplomatskim", rekao je ukrajinski pregovarač. "On se više ne skriva, već je još jedna osoba u pregovorima", rekao je.

Arakhamia smatra da se Abramovič pokušava pozicionirati kao neutralna strana u pregovaračkom procesu."Iako to ne doživljavamo kao neutralnu stranu. Ali, možemo reći da je, naravno, neutralnija od službene strane pregovora", dodao je šef ukrajinske delegacije.

10:29 Ukrajinska pučka braniteljica za ljudska prava Ljudmila Denisova izjavila je da je od početka rata u Ukrajini poginulo 148 djece, a njih 232 je ozlijeđeno.

10:23 Ruski hakeri pokušali su prodrijeti u mreže NATO-a, navodi se u izvješću Googlea. 

U izvješću Googleove grupe Threat Analysis navodi se da su ruski hakeri nedavno pokušali prodrijeti u mreže NATO-a i vojske nekih istočnoeuropskih zemalja. Google je objavio da je pokušaj kibernapada pokrenula grupa sa sjedištem u Rusiji pod nazivom Coldriver ili Callisto. Ne navodi se koje su vojske bile ciljane u, kako se opisuje, "kampanjama krađe identiteta".

"Svakodnevno vidimo zlonamjerne kibernetičke aktivnosti", navodi se, javlja Sky News. 

 10:21 Načelnik mikolajivske regionalne vojne uprave Vitalij Kim izvijestio je da su poginula 134 civila u ovoj regiji. Među njima je i šestero djece. Dodao je da je ozlijeđeno 415 civila, među kojima je 30 djece. 

10:20  Ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu rekao je da Turska radi na tome da se organizira sastanak ukrajinskog ministra vanjskih poslova Dmitra Kulebe i ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova. Sastanak bi se mogao održati u roku od dva tjedna.

9:24 Ukrajinske vlada objavila je da su autobusi krenuli put opkoljenog Mariupolja radi evakuacije civila. Ruske snage i dalje drže položaje istočno i zapadno od Kijeva.

"Sljedećih dana vjerojatno će se voditi žestoke borbe u predgrađu" Kijeva, navodi se u priopćenju. Žestoke borbe i dalje se vode u Mariupolju, ključnom cilju ruskih snaga, reklo je ministarstvo dodajući da je središte grada još pod kontrolom ukrajinskih snaga. Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk rekla je da su autobusi na putu za Mariupolj u pokušaju da evakuiraju civile iz tog potpuno razorenog grada koji ruske snage drže opkoljenog od početka invazije 24. veljače.

Rusko ministarstvo obrane najavilo je u srijedu navečer da će lokalni prekid vatre nastupiti u 9 sati po srednjoeuropskom vremenu u četvrtak u Mariupolju. Vereščuk je rekla da je Međunarodni odbor Crvenog križa potvrdio da je Rusija pristala otvoriti humanitarni koridor radi evakuacije desetina tisuća civila.

8:58 Zastrašujuće fotografije pokazuju požar i razmjere razaranja u skladištu nafte u Luhansku.

8:50  Ukrajina tvrdi da su njihove snage od početka invazije ubile oko 17.500 ruskih vojnika. Ukrajinsko ministarstvo obrane navodi da je u proteklih 36 dana uništeno 614 ruskih topova, 1735 oklopnih borbenih vozila, 311 topničkih sustava, 54 sustava za protuzračno ratovanje, 135 zrakoplova, 131 helikopter i sedam brodova.

8:49 Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko kaže da je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski sa svojom delegacijom otišao iz Ukrajine na sastanak u Njemačku. "Sastanak s visoko pozicioniranim političarima u Njemačkoj je planiran zbog podrške Ukrajini, ekonomske, humanitarne i vojne pomoći našoj državi", naveo je Kličko na svojem kanalu na Telegramu.

8:34 Glavni stožer ukrajinskih vojnih snaga objavio je dnevno izvješće o situaciji u Ukrajini. Vojna oprema Oružanih snaga Rusije kreće se na teritoriju Bjelorusije, vjerojatno radi pregrupiranja postrojbi i stvaranja pričuve, navode. Oružane snage Ukrajine pogodile su četiri zrakoplova, bespilotne letjelice i dvije krstareće rakete. Zrakoplovi zračnih snaga nastavljaju s raketnim i bombaškim napadima na mjesta nakupljanja opreme i neprijateljske ljudske snage, navode.

8:24 Čelnik britanske obavještajne službe GCHQ izjavio je da najnovije informacije pokazuju da su neki ruski vojnici u Ukrajini odbijali izvršenje zapovijedi, a između ostalog su slučajno oborili i jedan ruski zrakoplov. Čelnik GCHQ-a Jeremy Fleming je rekao da postoje dokazi o niskom moralu i lošoj opremljenosti ruskih vojnika. "Vidjeli smo ruske vojnike, bez oružja i morala, kako odbijaju izvršavati zapovijedi, sabotiraju vlastitu opremu, a čak su slučajno oborili i vlastiti zrakoplov", izjavio je Fleming, prenosi Sky News. 

8:18  Rusko ministarstvo obrane objavilo je prekid vatre u ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju kako bi se omogućila evakuacija civila.

"Da bi ova humanitarna operacija uspjela, predlažemo da je provedemo uz izravno sudjelovanje Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice i Međunarodnog odbora Crvenog križa", navodi se u priopćenju ministarstva koje je citirala agencija France Press.

8:13 Britansko ministarstvo obrane objavilo je svoje najnovije obavještajno izvješće. "Unatoč ruskim izjavama koje ukazuju na namjeravano smanjenje vojne aktivnosti oko Černihiva, nastavljena su značajna ruska granatiranja i raketni udari. Ruske snage nastavljaju držati položaje istočno i zapadno od Kijeva unatoč povlačenju ograničenog broja jedinica. Najvjerojatnije će se idućih dana voditi teške borbe u predgrađima Kijeva.

U Mariupolju se nastavljaju teške borbe, što je ključni cilj ruskih snaga, no ukrajinske snage i dalje kontroliraju središte grada", objavilo je britansko ministarstvo.

7:36 Ukrajinske snage pripremaju se za nove napade na istoku zemlje, gdje Rusi jačaju vojnu prisutnost nakon što su pretrpjeli neuspjehe u blizini glavnoga grada Kijeva, izjavio je u četvrtak ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

''Navodno povlačenje ruskih vojnika iz Kijeva i Černihiva nije povlačenje, već rezultat rada ukrajinske vojske. Ovo nije povlačenje, ovo je rezultat rada naših branitelja", ističe.

Istaknuo je da se ruske trupe koncentriraju u regiji Donbas i pripremaju za nove napade.

7:34 Rusija i Ukrajina nastavit će svoje mirovne pregovore putem interneta 1. travnja, izvijestio je visoki ukrajinski dužnosnik u srijedu nakon što je posljednji krug pregovora okončan u Turskoj.

Ukrajinski pregovarač David Arahamija objavio je da je Ukrajina predložila da se susretnu čelnici tih dvaju zemalja, no da je Rusija odgovorila da je potrebno još raditi na nacrtu sporazuma.

Službeni Kremlj je u srijedu ocijenio da nije bilo "pomaka" u pregovorima zaraćenih strana u Istanbulu. Ta ocjena uslijedila je nakon ranije i optimističnije intonirane izjave glavnog ruskog pregovarača Vladimira Medinskog, koji je rekao da je Kijev pokazao volju da prihvati glavne ruske zahtjeve, uključujući odustajanje od članstva u NATO-u, no uz opasku da stajalište Moskve o Donbasu i Krimu ostaje nepromijenjeno.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rano jutros je izjavio da se mirovni pregovori između Ukrajine i Rusije nastavljaju, "no zasad postoje samo riječi, ništa konkretno".

7:33 Američki državni tajnik Antony Blinken rekao je u srijedu da je imao "izvrstan sastanak" s vladarom Ujedinjenih Arapskih Emirata na kojem su razgovarali o ratu u Ukrajini, jednom od pitanja oko kojeg ne postoji potpuna suglasnost Washingtona i zaljevskih partnera.

7:30 Globalna ograničenja izvoza u Rusiju u toj su zemlji obustavila proizvodnju automobila i ograničila proizvodnju tenkova, dok je proizvođačima računala uskraćen pristup mikročipovima koji se koriste u komunikacijskoj opremi, izjavila je u srijedu američka dužnosnica.

"Očekujem da ću uskoro moći objaviti dodatne zemlje koje imaju isto mišljenje o kontroli izvoza", smatra Thea Kendler iz američkog ministarstva trgovine.

7:05 Provjeren izvor u Ministarstvu oružanih snaga je za francuski medij l'Opinion rekao je da će ravnatelj francuske vojne obavještajne službe, general Eric Vidaud, biti smijenjen jer je odbacio mogućnost ruskog napada na Ukrajinu.

6:50 Rusko ministarstvo obrane najavilo je lokalni prekid vatre od 9 sati po srednjoeuropskom vremenu u četvrtak u Mariupolju kako bi se iz grada evakuirali civili. Taj bi korak trebao omogućiti otvaranje humanitarnog koridora prema Zaporižji, pojašnjava ministarstvo. Ukrajinska strana ima vremena do 6 sati ujutro u četvrtak da proglasi prekid vatre i o tome pismeno informira Rusiju, UN i Crveni križ.

Ukrajinske vlasti su optužile ruske snage da su u srijedu fosfornim granatama gađale gradić Marjinku na istoku Ukrajine. "Rusi su opet upotrijebili fosforne granate, na Marjinku", objavio je na Telegramu načelnik vojne uprave u Doneckoj regiji Pavel Kiriljenko. "Desetak požara (prouzročenih tim granatama) lokalizirala je i ugasila Državna služba za hitne situacije", dodao je.

6:49 Pentagon je priopćio da je Rusija počela premještati petinu svojih snaga raspoređenih oko ukrajinskog glavnog grada Kijeva. Nažalost, prema podacima Pentagona, snage se ne spremaju na povratak u Rusiju, već se očekuje kako će ih opskrbiti i prerasporediti.

Pročitajte i ovo Mariupolj NEKAD I SAD VIDEO Zašto je Rusija tako žestoko napala ovaj ukrajinski grad? Stručnjak otkriva što se krije iza stravičnih raketiranja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Namjerni čin zastrašivanja" Ruski vojni avioni s nuklearnim naoružanjem ušli u zračni prostor Švedske: "To je vrlo ozbiljno, pogotovo kod zemlje u ratu"

6:48 Ruski vojni avioni upali su u zračni prostor Švedske. Četiri aviona, dva borbena Suhoja 24 u pratnji dva Suhoja 27 - poletjela iz zračne baze u Kalinjingradu. Dva aviona na sebi su imala nuklearno naoružanje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u razgovoru s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom kazao je da će Rusija dozvoliti europskim zemljama plaćanje plina u eurima i to putem banke Gazprom, koja nije pod sankcijama. Banka će nakon uplate eure pretvarati u rublje. 

Kako je protekao 35. dan ruskog napada na Ukrajinu pročitajte >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene