Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ispituje se uzrok

U požaru COVID bolnice u Tetovu 14 je osoba izgubilo život: Ministar objavio koliko je zdravstvenih djelatnika ozlijeđeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok istražitelji ispituju uzrok požara, makedonski ministar zdravstva objavio je da je prema posljednjim informacijama ukupno 14 ljudi izgubilo život zbog požara tetovske COVID bolnice.

Povećava se broj stradalih nakon požara bolnice u Tetovu. Trenutno je 14 poginulih.

Naime, u srijedu se zapalila COVID bolnica, a istražitelji ispituju što je bio uzrok. Makedonski ministar zdravstva Venko Filipče objavio je na Twitteru da je u bolnici bilo ukupno 26 pacijenata, a njih se 12 nalazi na liječenju i izvan su životne opasnosti.

"Tijekom dana ćemo izvještavati o svim novim detaljima o slučaju", napisao je.

Niti jedan zdravstveni djelatnik nije teško ozlijeđen, tek ih je nekoliko zadobilo lakše tjelesne ozljede.

Ministar zdravstva Vili Beroš uputio je riječi podrške makedonskom ministru. "U mislima smo s obiteljima poginulih, a ozlijeđenima želimo što brži oporavak. Podrška kolegama u zdravstvenom sustavu Makedonije u predstojećim izazovima."

I premijer Plenković izrazio je žaljenje. "S velikom žalošću primamo vijest o strašnom požaru u privremenoj COVID-19 bolnici u Tetovu u kojem su živote izgubili brojni ljudi. Obiteljima žrtava, premijeru i makedonskom narodu uputio sam izraze iskrene sućuti i suosjećanja. Hrvatska je u mislima s Makedonijom i obiteljima žrtava."

 

 

  Pročitajte i ovo Požar u Zagrebu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar u Zagrebu: Iznad grada diže se crni dim, gori mjesto na kojem požar izbija svako malo

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna više ozlijeđenih u požarima Vatreni početak tjedna: U požaru u Rožancu ozlijeđen vatrogasac, zbog požara na 9. katu u Splitu još jedno upozorenje građanima

Naime, u Makedoniji je jučer zabilježeno 702 novozaraženih od 6480 testiranih. Preminule su 24 osobe te su još 13.952 aktivna slučaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene