Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ranjen hrvatski vozač kamiona u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski vozač kamiona iz Belog Manastira ranjen je u Iraku, potvrdio je predsjednik Udruge cestovnih prijevoznika Marijan Banelli. Nesreća se dogodila u ponedjeljak kod grada Al Asada, u blizini iračko-sirijske granice.

Kamion slavonskobrodskih registracija, navodno u vlasništvu Dalibora Kuzmanovića iz Slavonskog broda, vozio se u vojno praćenom konvoju kada je, navodno, naletio na protutenkovsku minu.

Pročitajte i ovo Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih Ilustracija eskalacija sukoba Regija na rubu potpunog rata: Iran balističkim projektilima gađao ciljeve u sjevernom Iraku i Siriji

Ozlijeđeni vozač kamiona, koji je kako doznajemo, prevozio namirnice za američku bazu,  helikopterom je prebačen u vojnu bolnicu, pretpostavlja se u Bagdad. 

Udruga cestovnih prijevoznika informacije je dobila od drugih vozača koji se trenutno nalaze u Iraku, njih 30-tak. Službene potvrde iz Ministarstva vanjskih poslova još nema. Naime, sustav kontrole hrvatskih državljana koji odlaze u Irak uopće ne postoji jer tvrtke koje ih unajmljuju nisu hrvatske, pa naše vlasti informacije dobiju tek kada se dogodi incident poput ovoga.

Nesreća se navodno dogodila u ponedjeljak popodne u južnom Iraku, nedaleko grada Al Asada, ali konkretnijih podataka nema.

Vozači iz Hrvatske i ranije su bili metama napada u Iraku, pri čemu su dvojica smrtno stradala - Dalibor Burazović iz Nove Gradiške u listopadu 2004. i Ivan Pavčević iz Komarnice u veljači 2006. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene