Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napetosti zbog povećanja carina

Rafali i sirene na Kosovu, uhićena četvorica Srba, Vučić sazvao izvanredne sastanke

Policija u Mitrovici, arhiva (Foto: AFP)
Policija u Mitrovici, arhiva (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Policija u Mitrovici, arhiva (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Specijalne snage kosovske policije na sjeveru Kosovske Mitrovice uhitile su četvoricu Srba, čuli su se i pucnji i sirene. U podne je najavljen mirni prosvjed Srba na Kosovu.

Nekoliko pucnjeva i sirena čulo se jutros oko četiri sata u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije"

Glasnogovornik kosovske policije rekao je da su po nalogu nadležnog suda specijalne jedinice kosovke policije ROSU izvršile raciju na četiri lokacije i uhitile četiri osobe u okviru istrage o ubojstvu srpskog političara na Kosovu Olivera Ivanovića.

Uhićen je i Dragiša Marković, koji je radio na slučaju Ivanovićeva ubojstva.

Prema tvrdnjama predsjednika Srpske liste Gorana Rakića, Markovića su brutalno pretukli pred članovima obitelji.

Rakić je pozvao KFOR da dođu u sjeverni dio Kosovske Mitrovice i da objasne narodu to što su jučer rekli da sve drže pod kontrolom.

U pretragama stanova uhićenih pronađeno je oružje i drugi materijali. Za još jednom osobom se traga. Uhićeni su prebačeni u južni, kosovski dio grada. Bit će izvedeni pred sud u Prištini. Povezuje ih se s ubojstvom srpskog političara s Kosova Olivera Ivanovića.

''To je apsolutna laž zato što kada pogledamo ljude koji su uhapšeni, oni su obični porodični ljudi, obični građani koji su ovog jutra bili sa svojim porodicama. Na očigled njihove dece su trpeli torturu, udaranje kundacima kako smo čuli od njihovih članova porodice, šutiranje'', rekao je Igor Simić, potpredsjednik Srpske liste.

Na Trgu kod spomenika caru Lazaru okupio se veliki broj građana uznemirenih zbog jutrošnjih događanja. Trenutačno je situacija u Kosovskoj Mitrovici mirna, a građani su se razišli, objavio je RTS.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić od jutros ima izvanredne sastanke sa šefovima Vojske i policije i drugih sigurnosnih službi, a u tijeku je i izvanredna sjednica srbijanske vlade.

Razgovarao je s veleposlanicima Rusije i Kine, te europskim povjerenikom za proširenje Hanom. Požalio se na, kako kaže, snažne provokacije Kosova.

Inače, zbog povećanja carinske pristojbe za 100 posto na robu iz Srbije, kosovski Srbi organizirat će miran jednosatni prosvjed u podne Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.
 

Aktualno Provjereno istražuje iživljavanje koje je zgrozilo javnost: Dok je jedan štapom mlatio pse, drugi je sve snimao, cerekao se i navijao Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 8 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 8 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 9 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 9 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 7 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 7 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 6 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 6 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 5 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 5 +4 Zlostavljanje i mučenje životinja (Screenshot: Provjereno Nove TV) - 4 Hrvatska Provjereno istražuje iživljavanje koje je zgrozilo javnost: Dok je jedan štapom mlatio pse, drugi je sve snimao, cerekao se i navijao 1/10 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene