Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Radosavljević priznao deveterostruko ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Masovni ubojica Nikola Radosavljević iz sela Jabukovca u Istočnoj Srbiji priznao je sucu iz Negotina krivnju za nedavno devetorostruko ubojstvo, a kao motiv za svoje krvavo mahnitanje naveo je "nepravdu koju trpi".

Radosavljević, koji je prije sedam dana u iz Austrije, gdje radi,
stigao u svoje rodno selo, u petak poslijepodne nakon svađe sa suprugom fizički je nasrnuo na nju, a potom opasan redenicima streljiva iz lovačke puške pucao na sve koji su mu se našli na putu ka seoskom groblju. Njegova najmlađa žrtva je 15-godišnji dječak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izrazio kajanje Pazite što priznajete na Fejsu! Slika nije dostupna Priznao zločin Policajac ubio djevojčicu i zakopao je u vrtu

Istraga je pokazala da je Radosavljević teški psihički bolesnik. Njemu je prije više od godinu dana na Institutu za neuropsihijatrijske bolesti "Laza Lazarević" u Beogradu utvrđena dijagnoza akutne paranoidne psihoze, ali je na zahtjev obitelji , koja je obećala da će on liječenje nastaviti u Austriji,pušten.On, me?đtim, u posljednje vrijeme nije niti uzimao ljekove.

Neposredno po uhićenju masovni ubojica Nikola Radosavljević razgovarao je samo s lijećnicima, ali je na Kirurškoj klinici u Nišu, gde je hospitaliziran zbog pokušaja samoubojstva, dva sata odgovarao na pitanja istražnog suca. Rekao da se sjeća da je ubio devet i ranio dva mještanina svog sela.

Poslije ovog strašnog događaja MUP Srbije je priopćio da "intenzivno radi na izradi novog prijedloga izmjena i dopuna Zakona o oružju i municiji, u kome će inicirati obvezan liječnički nalaz i stručno mišljenje o mentalnom zdravlju podnositelja zahtjeva".

Poslednjih decenija dozvole za nabavljanje, držanje i nošenje oružja izdavale su se prema važećim propisima koji nisu obvezivali na mišljenje nadležne zdravstvene ustanove, navelo je srbijansko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene