Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemski policajac priznao je ubojstvo 12-godišnje djevojčice Millie Boele u gradu Dordrechtu, objavio je tamošnji tužitelj.


Millie je nestala 10. ožujka. Tužitelj je izjavio da je 26-godišnji policajac, koji živi u susjedstvu svoje žrtve, priznao zločin. Policiji je rekao da je njezino tijelo zakopao u vrtu, gdje su ga istražitelji doista i prinašli. Policiji se prijavio sam. 'Muškarac iz susjedstva gdje smo istraživali nestanak djevojčice jednostavno je ušetao u policijsku postaju rekavši da želi razgovarati. Njegova je priča bila vrlo uvjerljiva i odmah je postao osumnjičenik', rekao je tužitelj.

Vezani članci Prometna nesreća u Zagrebu - 4 Strava kod Slavonskog Broda: Vlak udario djevojčicu (14), preminula je Silovanje, ilustracija (Davor Javorović/PIXSELL) Muškarac priznao da je imao spolni odnos s djevojčicom. Žrtva ima manje od 15 godina i ostala je trudna...

Otkrio je da se policajac predao na nagovor svoje djevojke, nakon što joj je priznao što je učinio. 'Počinitelj je živio s njom, a kad joj je priznao zločin, ona mu rekla da je jedino što može učiniti jest otići na policiju te da tamo ispričati što se dogodilo. Bio je to prvi puta da joj je spomenuo što je učinio'. 

Prema tužiteljevim riječima, policajac, koji je u službi bio pet godina, otišao je do doma nesretne djevojčice kada je vidio da je stigla kući. Namamio ju je u svoju kuću i tamo ju je ubio te zakopao. No, još nije utvrđeno što se dogodilo prije nego je ubijena. Nizozemski mediji navode samo to da se posljednji put čula sa svojim roditeljima netom prije nego li je nestala.