Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radnik koji je obavljao provjeru sustava u oštećenoj nuklearnoj elektrani Fukušima, slučajno je pritisnuo krivi gumb i umalo izazvao nove probleme.


Operater oštećene nuklearke Fukušima izvijestio je kako su pumpe koje vodom hlade oštećene reaktore nakratko ostale bez struje, ali da se vrlo brzo uključio rezervni sustav napajanja.

Vezani članci Ministar državne imovine Mario Banožić Ministarstvo državne imovine donijelo važne mjere za korisnike državnih stanova, garaža i poslovnih prostora Potres u Zagrebu Provjerili smo koliko bi vas koštalo ojačanje da vam zgrada preživi idući potres: "Ovo se mora napraviti u narednih 10 godina"

Jedan od radnika, koji je obavljao provjeru sustava, slučajno je pritisnuo gumb koji isključuje napajanje određenih sustava u četiri zgrade s reaktorima, prenosi Reuters.

>> Sustav hlađenja Fukušime pokrenut nakon kvara

Nikakva šteta nije prouzročena, jer su pomoćni sustavi automatski uskočili nakon pogreške radnika.

TEPCO zalijeva oštećene reaktore stotinama tona vode dnevno, kako bi ih ohladio. Podsjetimo, rekatori nuklearke Fukushima oštećeni su nakon katastrofalnog potresa i tsunamija, koji su 2011. godine pogodili Japan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook