Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loši uvjeti za rad

Otrovali se kemikalijama u proizvodnji iPhonea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski radnici koji su radili na proizvodnji Appleovih računala i iPhonea proveli su nekoliko mjeseci u bolnici na liječenju od trovanja štetnim kemikalijama.

Australska tv-postaja ABC uspjela je ući u bolnicu u gradi Suzhou gdje su razgovarali s ženama koje tvrde kako su ostale paralizirane nakon izlaganja kemijskim supstancama koje su se koristile za čišćenje te lijepljenje naljepnica na proizvode. Sve bolesnice tuže se na iste simptome – tromost u rukama i nogama koje se s vremenom pogoršavalo. U toj tvornici se navodno proizvode Appleova prijenosna računala te iPhone iako sama tvrtka Apple nije potvrdila kako nabavlja dijelove iz tvornica u Suzhou.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tamni oblak nad gradom VIDEO Objavljen video eksplozije u Kalinivki: ''Stražar nam je rekao da je to skladište kemikalija'' Slika nije dostupna Potencijalno opasna mana Kemikalije pronađene u svakodnevnim proizvodima mogle bi spriječiti izradu cjepiva: ''Morali bismo držati fige i nadati se najboljem''

>> Kinez od iPoda napravio iPhone

>> S iPhoneom do više seksa

>> Izgubio iPhone pa 'slučajno' napravio dijete ženi

Australska glasnogovornica američke tvrtke rekla je za AFP kako Apple radi sve kako bi zaštitio zdravlje radnika i obavlja revizije za provjeru uvjeta. Kineska tvornica za proizvodnju iPhonea već je duže vremena na meti aktivista koji tvrde kako radnici u njoj rade u lošim uvjetima s predugačkim radnim vremenom za što su slabo plaćeni.

Prošle godine se više desetaka radnika u Suzhou kojom upravlja tajvanska podružnica Wintek razbolilo od izloženosti kemikalijama koje je kasnije ta tvrtka povukla iz procesa proizvodnje. U tajvanskoj tvrtci Foxconn, koja se bavi proizvodnjom elektroničke robe za Apple i druge elektroničke tvrtke zabilježen je veliki val samoubojstava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene