Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to je moguće

Kinez od iPoda napravio iPhone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupili ste iPod Touch i poželjeli da ste ipak kupili iPhone? Vašim brigama je došao kraj, jer jedna kineska kompanija napravila je uređaj, koji će od vašeg iPod-a napraviti iPhone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ovoga se u Appleu boje! Evo što može dovesti do uništenja Applea! Slika nije dostupna iCrime Lopovi obožavaju Appleove proizvode!

Napravu je izumio 22-godišnji programer iz južnog kineskog grada Shenzhen, a ona se sastoji od kućišta za iPod Touch, koje se stavlja oko njega. nazvana je Apple Peel 520 i sadrži bateriju, priključak za kabel i utor za SIM karticu pomoću koje korisnik može napraviti glasovne pozive. Korisnici mogu posebno instalirati i softver, koji će omogućiti slanje tekstualnih poruka.

Kad se jednom instalira, Apple Peel može izdržati oko pet sati razgovora pozivom, ili 120 sati na stand-byu, prenosi CNN, koji je i kontaktirao izumitelja, koji se predstavio samo kao Maxpy. Razgovor je obavljen putem interneta. 'Napravio sam Apple Peel jer volim iPhone, ali je on preskup u Kini', objasnio je Maxpy. Cijena iPhonea je između 588 i 740 dolara, dok je cijena iPod Toucha 235 dolara. Apple Peel će koštati samo 57 dolara.

Maxpy otkriva kako je tek 150 njegovih uređaja prodano putem interneta, a dva su poslana na testiranje tehnološkim internetskim stranicama. Zamolio je CNN da probaju kontaktirati Apple i vidjeti postoji li interes za njegu napravu u toj tvrtki, no Steve Jobs se pokazao vrlo nedostupnim. CNN je slično prošao i u predstavništvima Applea u Pekingu i Hong Kongu, gdje su naišli na zatvorena vrata.

Maxpyjev uređaj ima manjih bugova i nesavršenosti, poput nepodržavanja 3G mreže i manjeg zastoja pri iniciranju poziva s iPoda, a nije moguće niti brisanje poruka, ili njihovo preusmjeravanje. Ipak, mnogi su ostali ugodno iznenađeni funkcionalnošću uređaja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene