Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

John Bercow, predsjednik Donjeg doma britanskog parlamenta, u svojoj je zemlji podigao žestoku raspravu nakon što je ustvrdio da su migranti u Velikoj Britaniji marljiviji radnici od Engleza.


John Bercow rekao je da je dolazak tisuća migranata iz Istočne Europe za Britaniju zapravo velika prednost. Govorio je o 'velikom valu' ljudi koji su došli posljednjih godina i pohvalio njihovu radnu etiku kazavši da je bolja od Britanske, piše Daily Mail.

Vezani članci Brodosplit (Foto: Boris Ščitar/Pixsell) Radnici Brodosplita iz Indije zaraženi koronavirusom: "Svi su u samoizolaciji ili karanteni, nema opasnosti od širenja" Koronavirus u Londonu Britanske vlasti priznale, epidemija nije pod kontrolom: "Stvari idu u lošem smjeru"

'Želim naglasiti činjenicu da je postojao veliki val imigranata koji su došli u Veliku Britaniju iz novih zemalja članica Europske unije i u mnogim slučajevima došli su sa puno sposobnosti i predanosti. To je uključenost radnika u posao koju nismo uvijek imali priliku vidjeti kod naše radne snage', rekao je Bercow prilikom posjeta rumunjskom parlamentu.

>> Donji dom britanskog parlamenta glasovao za istospolne brakove

Ovakve su opaske Bercowa izazvale reakcije njegovih kolega političara, uključujući i Nigela Faragea, vođu euroskeptičke stranke UKIP (UK Independence Party) koji je rekao da je ovakva izjava predsjednika Donjeg doma parlamenta nečuvena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook