Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznimne je kakvoće

Puževo meso sve popularnije među gurmanima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puževo meso je meso iznimne kakvoće koje je pritom i dijetetska namirnica. Puževe su jeli Grci i Rimljani, a čini se, kako se taj trend ponovno vraća u Europu. Uvoze se čak i iz daleke Kolumbije.

Jedna farma na mjesec proizvede i do četiri tone puževog mesa. Oko 200.000 puževa potrebno je da proizvedu mjesečne potrebe konzumenata. Krenuli su s uzgajanjem cvijeća, pa su se neminovno upoznali i s puževima. Na kraju su prijatelji cvijeća postali novi izvor zarade. Cijeli svijet sve više uživa u ovoj deliciji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna odluka EU će uvesti carine na uvoz ruskog žita Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati"

'Ne postoji model po kojem radimo. I da krenete uzgajati piliće, ne možete znati koliko vam treba nastambi za životinje. Mi smo sve radili korak po korak. Napravili smo brojna istraživanja kako bismo poboljšali uvjete. Radili smo sa strašću i učili na vlastitim greškama. Nažalost, nismo imali gdje saznati ono što nas je zanimalo', kazao je suvlasnik farme Armando Rey.

>> Nećete vjerovati za što su iskoristili puža!

Ovaj mekušac siromašan je masnoćama, a bogat bjelančevinama. Njegovo meso puno je mineralnih soli i esencijalnih aminokiselina, pa je stoga puž niskokalorična hrana. U njegovom mesu uživali su i stari Grci i Rimljani, pa ne čudi što je ova namirnica najpopularnija na starom kontinentu.

'Jedna od stvari koja nam ne ide na ruku jest kriza u Europi. Oni su najbolji potrošači. Itekako smo osjetili krizu. Ipak, puževi polako dobivaju svoje mjesto u cijelom svijetu. Sve je više kupaca u Kanadi, Japanu i Kini. Francuska i Španjolska također sve više otkrivaju čari puževog mesa', kazala je suvlasnica farme Mariela Forero.

Puževi se smatraju odličnom namirnicom za uravnoteženu, niskokaloričnu hranu. Preporučuju se tijekom bolničkog liječenja te za smanjenje tjelesne težine. Budući da se za puževe vežu i afrodizijačka svojstva, moglo bi se reći da su savršena namirnica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene