Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obratio se javnosti

Pogledajte cijeli govor Vladimira Putina: "Rusija vodi najžešću bitku za svoju budućnost"

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u izvanrednom televizijskom obraćanju u subotu da oružana pobuna plaćeničkih snaga grupe Wagner predstavlja izdaju te da će svatko tko je uzeo oružje u ruke protiv ruske vojske biti kažnjen.

Vladimir Putin dodao je da će učiniti sve da zaštiti Rusiju te da će se poduzeti odlučne akcije da se stabilizira situacija u Rostovu na Donu.

Ruski predsjednik nije eksplicitno spomenuo vagnerovce, ali kazao je kako je čin određenih pojedinaca kao nož u leđa te istaknuo kako će učiniti sve da odbije napad kod Rostova na Donu gdje je, kaže, situacija vrlo komplicirana.

"Rusija vodi najžešću bitku za svoju budućnost", kazao je.

Čelnik Wagnera Jevgenij Prigožin rekao je da su njegove snage preuzele kontrolu nad svim vojnim postrojenjima u tom gradu na jugu Rusije.

Guverner Rostovske oblasti Vasilij Golubev rekao je stanovnicima da ostanu mirni i da ostanu u kućama. Trenutačna situacija zahtijeva maksimalnu koncentraciju svih snaga za održavanje reda, napisao je na Telegramu. "Agencije za provođenje zakona poduzimaju sve što je potrebno kako bi osigurale sigurnost stanovnika tog područja."

Pročitajte i ovo Rostov na Donu - 2 Iz minute u minutu VIDEO Otkriveni detalji dogovora Kremlja i Prigožina: Vagnerovci odustali od pobune, poznato što im je obećano

Vlasti ruske prijestolnice Moskve i okolice proglasile su protuterorističko izvanredno stanje zbog oružane pobune vođe ruskih plaćenika Prigožina. "Kako bi se spriječili mogući teroristički napadi u gradu i moskovskoj regiji, uspostavljen je režim protuterorističkih operacija", objavio je u subotu ujutro ruski Nacionalni antiteroristički odbor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Problemi na cestama Olujni vjetar otežava promet: Na A1 između Rovanjske i Svetog Roka prometuju samo osobna vozila

U Moskvi su pojačane mjere sigurnosti. Voronješka regija u jugozapadnoj Rusiji, koja graniči s Ukrajinom, također je proglasila istu vrstu izvanrednog stanja.

Situaciju iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene