Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propao dogovor

Putin u novim problemima! Vagnerovci na hitnom odmoru: "Nove naredbe mogu doći u bilo kojem trenutku"

Vagnerovci
Vagnerovci Foto: Afp
Najnovije informacije govore da je propao dogovor između ruskog predsjednika Vladimira Putina i šefa grupe Wagner Jevgenija Prigožina.

Sve se više govorka o povlačenju grupe Wagner iz Bjelorusije i čini se da je dogovor između ruskog predsjednika Vladimira Putina i vagnerovca Jevgenija Prigožina propao nakon Wagnerove oružane pobune 24. lipnja, piše američki think tank Institut za rat.

Ruski izvori tvrde da od 8. kolovoza Wagnerove snage provode svoju prvu fazu povlačenja iz Bjelorusije autobusima, prevozeći grupe od 500 do 600 pripadnika iz Bjelorusije u Krasnodarski kraj i Voronješku i Rostovsku oblast te da će druga faza započeti nakon 13. kolovoza.

Pročitajte i ovo Poplava u Goldovu Borba s poplavom Izmjerene povijesno visoke razine Drave: Rijeka odsjekla naselje, istok Hrvatske priprema se za vrhunac vala

Izvori povezani s Wagnerom nagađaju da Wagnerove snage možda napuštaju Bjelorusiju jer je bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko odbio financirati vagnerovce kada je otkrio da Rusija neće to plaćati kao što je prvotno očekivao.

Navodno bi manja skupina vagnerovaca trebala ostati u Bjelorusiji kako bi obučavala bjeloruske snage.

Pročitajte i ovo Fernando Villavicencio Fernando Villavicencio Tko je ubijeni predsjednički kandidat: Preživio je jedan atentat, skrivao se u Amazoni, a neko je vrijeme proveo i u zatvoru

Pročitajte i ovo Prizori požara Stravični prizori FOTO/VIDEO Pogledajte snimke iz zraka opustošenih Havaja: "Najgora katastrofa koju sam ikada vidio. Ovo je kao apokalipsa"

Također je otkriveno da su vagnerovci koji nisu bili raspoređeni u Libiji "hitno" otišli na odmor u Rusiju i da je Wagnerovo zapovjedništvo pozvalo svoje borce da ostanu u kontaktu jer nove naredbe mogu doći u bilo kojem trenutku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene