Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugačiji od drugih

Kremlj otkrio zašto je Putin pristao na intervju s kontroverznim američkim novinarom

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se zapadni mediji više ni ne trude biti nepristrani u izvještavanju o Rusiji, te da stoga ne postoji želja da Moskva s njima više komunicira. Za razliku od njih, stav Tuckera Carlsona "barem je u suprotnosti sa stavovima tradicionalnih anglo-saksonskih medija".

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je pristao na intervju s američkim konzervativnim televizijskim voditeljem Tuckerom Carlsonom jer je, tvrdi Kremlj, njegov pristup drugačiji od jednostranog izvještavanja tradicionalnih zapadnih medija.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da se zapadni mediji više ni ne trude biti nepristrani u izvještavanju o Rusiji, te da stoga ne postoji želja da Moskva s njima više komunicira.

Pročitajte i ovo Objava Hrvatske turističke zajednice Pobrisali objavu HTZ objasnio kako su pomiješali Rovinj i Korčulu: Kažu bila je to nenamjerna pogreška

"Što se tiče zemalja kolektivnog Zapada, velike medijske mreže, TV kanali i velike novine ne mogu se pohvaliti čak ni da se trude biti nepristrani u svom izvještavanju. To su sve medijske kuće koje zauzimaju iznimno jednostranu poziciju. Naravno, nemamo želju komunicirati s takvim medijima, a to ni nema smisla jer je malo vjerojatno da bi bilo korisno", rekao je Peskov.

Upitan izravno zašto je Putin pristao na razgovor s Carlsonom, Peskov je odgovorio da se stav tog Amerikanaca ne slaže s velikim dijelom zapadnih medija.

Vladimir Putin Vladimir Putin i Tucker Carlson Foto: Afp

"Njegov stav je drugačiji od drugih. On nije ni na koji način proruski, niti proukrajinski – nego proamerički, no barem je u suprotnosti sa stavovima tradicionalnih anglo-saksonskih medija", rekao je Peskov.

Intervju će najvjerojatnije biti objavljen u četvrtak, piše ruska novinska agencija TASS.

Pročitajte i ovo U automobilu skrivao gotovo 6,5 kilograma metamfetamina Podnesena kaznena prijava Velika zapljena kod Zagreba: Policijski pas u BMW-u otkrio 6,5 kilograma metamfetamina

Bivši voditelj Fox Newsa i desničarski komentator Tucker Carlson pohvalio se u utorak da je dobio rijedak intervju s Putinom. Carlson, koji je poznat po zapaljivoj retorici i širenju teorija zavjere, rekao je da je dio njegove dužnosti "da informira ljude".

"Dvije godine nakon početka rata koji preoblikuje cijeli svijet, većina Amerikanaca nije informirana", kazao je, okrivljujući "korumpirane" medije.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Novi glavni državni odvjetnik Što sve ima Turudić: Stan od 120 kvadrata, auto od 67.000 eura, zarađuje i od liječnika, a sad mu plaća drastično raste

Carlson je prošle godine otpušten sa svoje moćne pozicije u Fox Newsu zbog skandala i tužbi s kojima se kanal suočava vezano uz neutemeljene tvrdnje o izbornoj prijevari.

Ubrzo nakon toga, pokrenuo je vlastitu emisiju na društvenoj platformi X. Carlson je u svojoj video poruci rekao da će intervju s Putinom biti objavljen na X-u, ali nije naveo kada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene