Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Putin potvrdio

Pomilovanje za naftnog tajkuna i lijepe buntovnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnik Jukosa Mihail Hodorkovski uskoro će biti pomilovan nakon što je poslao molbu da ga se oslobodi zbog humanitarnih razloga, a bit će pomilovane i dvije članice Pussy Riota, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin nakon godišnje tiskovne konferencije, a prenose ruski mediji.

‘On (Hodorkovski) se poziva na razloge humanitarnog karaktera...njegova majka je bolesna... i uskoro će biti potpisana odluka o pomilovanju’, rekao je Putin nakon maratonske četverosatne godišnje konferencije za novinare.

Pročitajte i ovo Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce Slika nije dostupna Razdvojili ih Dvije članice Pussy Riota na putu u zatvor daleko od Moskve

Hoće li LIJEPA Nadežda uskoro na slobodu?

Međutim, odvjetnici bivšeg tajkuna tvrde da on nije slao nikakvu molbu, ali kažu da čelnik države ima pravo pomilovati osuđenoga i bez odgovarajuće molbe.

Putin je na konferenciji za novinare rekao da će dvije zatočene članice punk skupine Pussy Riot također biti amnestirane i oslobođene, ponovno ocijenivši da je njihov prosvjed bio sramotan, prenosi Reuters.

Nadežda Tolokonjikova (24) i Marija Aljohina (25) služe dvogodišnju kaznu zatvora zbog ‘punk molitve’ u moskovskoj katedrali protiv Putina i njegovih tijesnih veza s ruskom pravoslavnom crkvom.

‘Nije mi žao što su one (Pussy Riots) završile iza rešetaka. Žao mi je što su se tako sramotno ponašale, što prema mome mišljenju sramoti dostojanstvo žena’, rekao je Putin.

Prijelazni nuklearni sporazum

Putin je pohvalio ulogu SAD-a u postizanju prijelaznog nuklearnog sporazuma s Iranom, ali je dodao kako se nada da širenje ‘crne’ liste tvrtki izloženih postojećim sankcijama neće otežati postizanje cjelovitog sporazuma.

Ocijenio je da do sporazuma između Irana i svjetskih sila, koje žele biti sigurne da se Teheran ne želi domoći atomskog naoružanja, ne bi došlo bez ‘pragmatičnog stava’ administracije američkog predsjednika Baracka Obame.

Iranski pregovarači prekinuli su prošloga tjedna razgovore o provedbi prijelaznog sporazuma prosvjedujući protiv odluke Washingtona da na listu za sankcije uvrsti još 19 iranskih tvrtki i pojedinaca.

‘Što se sankcija tiče, siguran sam da je to kontraproduktivna odluka’, rekao je Putin. ‘Nadam se da potezi u tome smjeru neće biti prepreka da svi krenemo dalje prema rješenju iranskog nuklearnog problema’, istaknuo je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene