Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentar o Snowdenu

Putin: Odnosi Rusije i SAD-a su važniji od obavještajnih skandala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Rusije Vladimir Putin ponovno se osvrnuo na situaciju s bivšim američkim špijunom Edwardom Snowdenom, koji od Moskve traži privremeni azil.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu tijekom posjeta istočnom sibirskom gradu Čiti da su odnosi između Rusije i SAD-a važniji od bilo kakvog obavještajnog skandala, prenose ruski mediji.

Pročitajte i ovo Prisluškuje li Rusije njemačke oružane snage? Objavljen tajni razgovor Rusija prisluškuje njemačku vojsku? ''Ovo bi moglo biti vrlo ozbiljno'' Slika nije dostupna Nevolje predsjednika Bolivije Evo Morales odletio iz Austrije, Snowdenu ni traga

'Po mom mišljenju, međunarodni odnosi su važniji od svađa obavještajnih službi', rekao je Putin misleći pritom na bivšeg djelatnika američke sigurnosne agencije (NSA) Edwarda Snowdena, kojega američke vlasti traže pod optužbom za špijunažu, a koji trenutačno traži azil u Rusiji.

>> Bijela kuća: Snowden se mora vratiti u SAD radi suđenja

Snowden, koji se nalazi u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo od 23. lipnja, podnio je zahtjev za privremenim azilom u Rusiji.

Rusija je upozorila Snowdena da ne smije 'naštetiti rusko-američkim odnosima' dok je u Rusiji, rekao je Putin novinarima.

On je također ponovio da Snowden ne planira dugo ostati u Rusiji. 'On je mladi čovjek i mi ne razumijemo u potpunosti kako si on planira organizirati život u budućnosti', kazao je ruski predsjednik.

Međutim, odvjetnik koji pomaže Snowdenu s njegovim zahtjevom za dobivanje azila izjavio je u srijedu da on ne namjerava uskoro napustiti Rusiju i nije isključio mogućnost da će njegov američki klijent zatražiti rusko državljanstvo.

Ruski odvjetnik Anatolij Kučerena rekao je kako Snowden vjeruje da bi bilo opasno uskoro pokušati otputovati u Latinsku Ameriku zbog američkih napora da ga se vrati u SAD.

'On trenutačno ništa ne isključuje, ne isključuje ni mogućnost traženja ruskog državljanstva', kazao je Kučerena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene