Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevolje predsjednika Bolivije

Evo Morales odletio iz Austrije, Snowdenu ni traga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Bolivije Evo Morales nenadano je prenoćio u Beču gdje je neplanirano sletio nakon što njegovom avionu nekoliko država nije dozvolilo prelet, misleći da sa sobom vodi Edwarda Snowdena.

Zrakoplov bolivijskog predsjednika Eva Moralesa, koji je bio prizemljen u Beču od utorka navečer jer mu više zemalja nije dopustilo ulazak u njihov zračni prostor zbog bojazni da se bivši suradnik Američke agencije za nacionalnu sigurnost (NSA) Edward Snowden nalazi u njemu, poletio je u srijedu iz zračne luke, javio je novinar agencije France Presse.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Slika nije dostupna Sporna objava na Twitteru Edward Snowden prihvatio azil u Venezueli?

>> Moralesov avion prizemljen u Beču: Mislili da je u njemu Snowden!

Zrakoplov, koji je poletio oko 11:45 sati, trebao bi prvo sletjeti na Kanarske otoke, a nakon toga će nastaviti put za Boliviju, rekao je Morales novinarima prije odlaska.

Austrija je u utorak dopustila slijetanje zrakoplovu bolivijskog predsjednika Eva Moralesa jer nije dijelila strahove drugih zemalja da se Snowden nalazi u njemu, kazala je u srijedu ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner.

Francuska i Portugal nenadano su odbile zrakoplovu koji je bio na putu iz Moskve za La Paz da uđe u njihov zračni prostor, što je uzrokovalo nenajavljeno slijetanje u Beču kasno u utorak.

Glasnogovornik austrijskog ministarstva vanjskih poslova kazao je da su glasine da je Snowden bio u zrakoplovu bile lažne.

Evo Morales proveo je noć u jednom bečkom hotelu, a u međuvremenu su Francuska, Portugal i Italija dali zeleno svjetlo da zrakoplov može preletjeti njihov teritorij.

Snowden, kojeg SAD traži pod optužbom za špijunažu zbog otkrivanja programa elektroničkog nadzora pod nazivom Prism, zatražio je politički azil u više zemalja, ali njegovi pokušaji za sada nisu urodili plodom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene