Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubijeno oko 300 civila

Putin odlikovao brigadu koju Ukrajina optužuje za masakr u Buči: Dodijelio im počasnu titulu za "herojstvo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik je u ponedjeljak 64. motoriziranoj pješadijskoj brigadi dodijelio počasnu titulu za "herojstvo", javlja AFP i dodaje da je Ukrajina tu vojnu jedinicu optužila za zločine počinjene u Buči.

 

Putin je potpisao uredbu o odlikovanju pripadnika brigade zbog njihovog "herojstva i ustrajnosti te odlučnosti i hrabrosti", priopćio je Kremlj.

"Odlučne i vješte akcije pripadnika brigade tijekom specijalne vojne operacije u Ukrajini su primjer izvršavanja vojne zadaće, hrabrosti, odlučnosti i velikog profesionalizma", napisao je Putin u poruci vojnicima.

Kremlj ne precizira gdje se oni sada nalaze, koja im je misija ni gdje su bili raspoređeni.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stambene zgrade nisu vojni cilj Zgroženi ruskim zločinima i egzekucijama: "Krivci moraju odgovarati", "Ako ovo nije ratni zločin, što onda jest?"

Kijev optužuje rusku vojsku, posebno 64. motoriziranu pješadijsku brigadu za pokolj nad civilima u Buči koji je otkriven nakon povlačenja ruskih vojnika 30. ožujka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna identificirane su dvije osobe Počela ekshumacija civila iz masovne grobnice u Buči: "Postoje svjedoci koji mogu potvrditi da ih ubili Rusi. Bez ikakvog razloga, samo su hodali ulicom"

Rusija odbacuje optužbe i tvrdi da su ukrajinske vlasti i zapadni mediji inscenirali pokolj ili da su ga počinile ukrajinske snage kako bi optužile Moskvu.

Prema ukrajinskim izvorima, u Buči je ubijeno oko 300 civila.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene