Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Putin će za nasljednika izabrati poznatog političara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin za svog će nasljednika najvjerojatnije izabrati dobro poznatu osobu, a ne nekog nepoznatog političara, izjavio je glasnogovornik Kremlja.

Pitanje nasljednika Putina, kojemu sljedeće godine istječe drugi predsjednički mandat, najvažnija je politička zagonetka u Rusiji, gdje šef države ima ogromne ovlasti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Medvedev: 'Rusija će zadržati snažno predsjedništvo' Slika nije dostupna Medvedev: Predsjednički izbori 'unutarnje pitanje'

Putinova velika popularnost među biračima predstavlja gotovo sigurno jamstvo da će na predsjedničkim izborima u ožujku 2008. godine pobijediti onaj kandidat kojeg podupre aktualni predsjednik.

Međutim ruski predsjednik još nije rekao koga bi želio vidjeti kao svog nasljednika.

'Predsjednik ima pravo reći 'mislim da je to pravi čovjek', i dati mu podršku kako bi s njim podijelio svoju nevjerojatnu popularnost', rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

'Ali to bi trebala biti osoba dobro poznata biračima', dodao je
Peskov ne pojašnjavajući svoju izjavu.

Analitičari vjeruju da su u najužem krugu mogućih nasljednika dvojica Putinovih bliskih suradnika - Sergej Ivanov, ministar obrane i bivši špijun KGB-a, te Dmitrij Medvedev, bivši odvjetnik koji je obnašao visoke dužnosti u Kremlju.

U lipnju je međutim savjetnik u Kremlju Igor Šuvalov sugerirao kako bi Putin za svog nasljednika mogao imenovati nekog javnosti slabije poznatog političara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene