Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Medvedev: 'Rusija će zadržati snažno predsjedništvo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi ruski predsjednik ostat će najmoćniji dužnosnik čak i sa sadašnjim predsjednikom Vladimirom Putinom na dužnosti premijera, izjavio je vjerojatni Putinov nasljednik Dmitrij Medvedev.

Analitičari se pitaju hoće li Medvedev, 42-godišnji bivši profesor prava, voditi zemlju ili Putin, njegov popularniji i iskusniji mentor, koji je rekao da je spreman preuzeti dužnost premijera u administraciji Medvedeva.

Pročitajte i ovo Milojko Spajić tijekom parlamentarnih izbora Pripadaju istoj stranci Eskalirao sukob: Predsjednik jednim potezom iznenadio sve u Crnoj Gori Slika nije dostupna Medvedev imenovao Putina premijerom

Medvedev je rekao da će predsjedništvo ostati središte vlasti u intervjuu objavljenom u ponedjeljak u ruskom magazinu Itogi.

'Naša zemlje je predsjednička republika i to će i ostati. Ne može biti drukčije. Ne može biti dva ili tri ili pet središta (vlasti)', istaknuo je.

Putin će odstupiti s dužnosti predsjednika u svibnju budući da se prema Ustavu ne može kandidirati za treći predsjednički mandat. Prema ispitivanjima javnog mišljenja, Medvedev je favorit na predstojećim ruskim predsjedničkim izborima 2. ožujka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene