Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

'Putin će ostati vođa nacije i nakon silaska s vlasti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin zadržat će utjecaj i ostati "vođa nacije" i nakon što 2008. siđe s vlasti, rekao je u utorak visoki ruski dužnosnik i predsjednik najveće provladine stranke Ujedinjene Rusije Boris Grizlov.

Putin, koji je rekao kako će napustiti položaj predsjednika nakon dva četverogodišnja mandata, u godišnjem je obraćanju naciji prošli mjesec najavio kako će zadržati utjecaj.
- Postoji vođa nacije, to je sad Vladimir Putin i to će i ostati,
rekao je Grizlov, osobni Putinov štićenik, na raskošnoj konvenciji
svoje stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AL-QURASHI UBIJEN? Erdogan tvrdi da su likvidirali vođu Islamske države Slika nije dostupna Putin dao potporu Abasu kao 'legitimnom vođi'

- Da bi netko bio vođa, nije nužno da zauzima neki konkretan položaj, odgovorio je Grizlov uz čudan smiješak na novinarsko pitanje o "vođi nacije".

Na upit što misli o toj izjavi, zamjenik predstojnika Putinovog ureda Vladislav Surkov je rekao kako vjeruje da će "za mase naroda on zauvijek ostati vođa nacije".

Zasad još nema naznaka tko bi mogao zamijeniti Putina, koji po ruskom ustavu ne može tražiti i treći uzastopni mandat na položaju predsjednika, ali se nakon prekida u budućnosti može ponovno kandidirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene