Do pucnjave je došlo u dvama barovima u gradu Hanauu, a motivi su još nepoznati. Mediji su javljali da je uhićen jedan muškarac, ali po zadnjim informacijama on nema veze s pucnjavom.

Galerija


U srijedu u večernjim satima došlo je do pucnjave u njemačkom gradu Hanauu, blizu Frankfurta. Po informacijama policije, prenosi Bild, ubijeno je najmanje osmero ljudi, a istražitelji su potvrdili i da je petero građana teško ozlijeđeno. Njihove ozljede navodno su opasne po život.

Vezani članci Policija, ilustracija Nesebična gesta: Pošteni nalaznik vratio oko deset tisuća kuna, policija pronašla vlasnicu Ilustracija Ozbiljno upozorenje policije: Pazite kome odgovarate na poziv i koga puštate u dom

Do pucnjave je došlo u dvama šiša (nargila) barovima, a policija je na licu mjesta i istražuje okolnosti tragedije.

Troje ljudi ubijeno je u baru "Midnight" u središtu Hanaua, a još petero u baru "Arena Bar & Caffe" koji se nalazi u četvrti Kesselstadt, prenosi lokalna TV postaja Hessenschau. Cijelim područjem kružili su i helikopteri, koji su potom tijekom noć povučeni.  

Iz policije su iza ponoći objavili da i dalje traje velika akcija potrage te da je viđen crni automobil kako se udaljava s mjesta gdje je bila prva pucnjava.  

Twitterom kruže snimke navodnog uhićenja jedne osobe, ali policija još nije potvrdila njihovu autentičnost. Kako javlja Hessenschau, muškarac koji je snimljen s lisicama na rukama nema veze s pucnjavom. Potraga za napadačima i dalje se nastavlja.

Claus Kaminsky, gradonačelnik Hanaua, kazao je da je potresen tragedijom u kojoj je život dosad izgubilo osmero ljudi. Pozvao je građane da ne sudjeluju u spekulacijama o napadu te kazao kako policija treba razjasniti što se točno dogodilo. "Dotad moramo strpljivo čekati, ma koliko nam to teško padalo", kazao je Kaminsky, prenosi Bild.