Policija ispred katedrale sv. Ivana Božanskog u New Yorku
Policija ispred katedrale sv. Ivana Božanskog u New Yorku Foto: Afp

Policija je ubila muškarca koji je zapucao iz vatrenog oružja u blizini skupine građana okupljene na božićnom koncertu na otvorenom pred crkvom u New Yorku.


Tri policajca ispalila su na naoružanog muškarca ukupno 15 metaka, rekao je novinarima načelnik njujorške policije Dermot Shea.

Vezani članci Policijska potjera za vozilom završila ispred Osnovne škole Trnsko - 2 Bježao policiji u Zagrebu pa se zabio u stablo ispred škole u Trnskom. Očevici tvrde da se čula i pucnjava Stan u New Yorku Neki stanodavci nemaju srama, pogledajte što naplaćuju više od 10.000 kuna mjesečno

"Napadač je najmanje jednom ranjen u glavu i preminuo je", izjavio je Shea. Nitko od slušatelja nije ozlijeđen u pucnjavi, naglasio je.

Policija je na poprištu incidenta pronašla dvije puške, a u blizini i torbu sa spremnikom punim benzina, užetom, žicom i nekoliko noževa.

Novinarka AFP-a koja je svjedočila incidentu navodi da je vidjela muškarca kako otvara vatru sa stepenica Katedrale svetog Ivana Božanskog na Manhattanu na završetku poslijepodnevnog koncerta na otvorenom, kada su se slušatelji, nekoliko stotina njih, počeli razilaziti.

"Čula sam dva ili tri glasna praska", opisuje. "Podigla sam pogled i nekih deset metara dalje, na stubama, ugledala muškarca kako puca. Vidjela sam bljesak puščane vatre i počela bježati, da spasim živu glavu."

Svjedokinja Martha Stolley pripovijeda: "Nije ciljao nikoga konkretno", kaže. "Vikao je: 'Ubijte me, ustrijelite me.'"