Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policijska akcija u tijeku

U Beču likvidiran mafijaš iz Crne Gore, napadač još uvijek u bijegu

Pucnjava u Beču (Foto: AFP)
Pucnjava u Beču (Foto: AFP) Foto: Afp
U centru Beča došlo je do pucnjave u kojoj je jedna osoba poginula, a jedna je teško ozlijeđena.

Jedna osoba je poginula, a jedna teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila u središtu Beča, u četvrti Lugeck ispred jednog restorana.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Do pucnjave je došlo oko 13:30 sati, a napadač je još uvijek u bijegu, javlja Krone.at. Iako su mediji objavili oko 15:20 da je napadač uhićen, policija je to ubrzo demantirala. Na licu mjesta su brojne policijske snage. Područje oko restorana je ograđeno, a policijski helikopter nadlijetao je mjesto događaja.

Policija je priopćila kako se ne radi o terorističkom činu, prenosi Kurier.at. Pucnjava ispred popularnog restorana Figlmueller bila je, čini se, ciljani kriminalni obračun, pojasnila je policija.

Blic prenosi da je ubijen Vladimir Roganović, jedan od članova zloglasnog "kavačkog klana" iz Crne Gore. Prema prvim informacijama on je likvidiran sa još jednim pripadnikom te kriminalne skupine.

Jedan od svjedoka navodi kako se čini da je počinitelj čekao svoje žrtve. Svjedokinja Monika Dulak izjavila je: "Čula sam pucnjeve i krikove, zaključala sam se u dućanu i sakrila, vidjela sam žrtve, bilo je puno krvi, bojim se."

 Vlasnik restorana Harald Prochazka rekao je za medije da su tri osobe koje su bile uključene u incident prije toga jele u restoranu. "Sve je bilo u redu. Oni su zajedno u miru napustili restoran", kazao je. (MT/Hina)

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene