Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažna dojava

Policija ispraznila američki Kapitol zbog dojave o pucnjavi: Uznemirujući poziv stigao na 911

Policija ispred Senata
Policija ispred Senata Afp
Aktualno Galerija Policija u Washingtonu Policija u Washingtonu Foto: Afp Policija ispred Senata Policija ispred Senata Foto: Afp Policija ispred Senata Policija ispred Senata Foto: Afp +0 Policija ispred Senata Galerija 1/4 >>
"Molim vas, držite se podalje od tog područja jer još uvijek istražujemo. Nastavit ćemo komunicirati s javnošću ovdje", objavila je na twitteru policija Kapitola, američkog kongresa, nakon sumnje u pucnjavu unutar zgrade. Pokazalo se da je poziv policiji bio lažan.

Policija američkog Kapitola zatvorila je i evakuirala uredsku zgradu Senata Russell nakon što je primila dojavu o mogućoj pucnjavi.

Prema Upravi metropolitanske policije, hitna služba 911 zaprimila je oko 14 sati poziv o napadaču u Kapitolu. Policajac Hugh Carew iz MPD-a rekao je kako je "stigao poziv o osobi koja puca. Čini se da je to bio lažni poziv. Nema niti ozlijeđenih niti strijelaca", rekao je. 

Sigurnosne službe Kapitola također su potvrdile da nisu ništa pronašle te da je riječ o lažnoj dojavi.

Pročitajte i ovo Anita Dadić Potresno svjedočanstvo Žena koju je napala kornjača za Dnevnik Nove TV ispričala što se dogodilo: "Vrištala sam iz petnih žila, bol je bila kao da vas netko uhvati ogromnim kliještima"

Policija je zatvorila zgradu američkog Senata, nakon primljenog "zabrinjavajućeg poziva hitnoj pomoći".

"Ako ste unutar zgrada Senata, svi unutra bi se trebali skloniti na svoje mjesto jer je dojava bila za mogućeg aktivnog napadača. Treba napomenuti da nemamo nijednu potvrđenu prijavu pucnjave", stajalo je u objavi na twitteru, prenosi NBC News.

Policajci su blokirali pristup podzemnim tunelima koji vode do uredskih zgrada Senata iz glavne zgrade Kapitola. Zaposlenicima su poslali mail u kojem ih se upozorava se zatvore u svoj ured, zaključaju i drže podalje od vanjskih vrata i prozora te da pronađu mjesto gdje će se sakriti ili potražiti zaklon ako su u javnom prostoru.

Pročitajte i ovo Euri - 2 uplatio 6 eura Lova do krova! Sretnik osvojio 50 tisuća eura, poznato i iz kojeg je grada

Za vrijeme evakuacije Senata sve se činilo mirnim ali opreznim, prenose mediji. Većina zastupnika trenutno nije u Kapitolu zbog stanke u kolovozu. U zgradi je bilo samo tehničko i pomoćno osoblje koje je evakuirano.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene