Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Psihijatrica preporučila ludnicu

Fritzl priznao sve: Obitelj bila u sudnici?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što se 73-godišnji austrijski monstrum Josef Fritzl danas izjasnio da je ipak kriv za ubojstvo iz nemara tek rođene bebe Michaela 1996., svjedočila je psihijatrica koja ga je pregledala, dr. Adelheid Kastner.

Dr. Kastner je sudu i poroti rekla rekla kako postoji opasnost da Fritzl ponovi svoja nedjela ako ga se ne liječi te je preporučila da ga se smjesti u psihijatrijsku ustanovu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vrijeme darivanja Fritzl će za Božić imati pravu malu gozbu Slika nije dostupna Argentinac još veći monstrum Gori od Fritzla: 30 godina silovao kćer, rodila mu desetero djece

>> Fritzl shvatio koliko je bio okrutan pa priznao i ubojstvo sina

Psihijatrijska stručnjakinja kaže da Fritzl ima snažan poriv za kontrolom i dominacijom, što potječe još od njegovog djetinjstva. Dr. Kastner je ustvrdila da je Fritzl bio neželjeno i nevoljeno dijete, inteligentno, te da je odrastao s namjerom da će imati nekoga tko će pripadati samo njemu. Psihijatrica tvrdi da Fritzl nije imao normalne emocije ali da je bio svjestan da čini nešto što nije u redu.

Iskaz vještakinje Kastner biti će ključan u slučaju osude Fritzla te kada će se odlučivati u kojem zatvoru će završiti, a tužiteljstvo ga želi strpati u zatvor za psihijatrijske slučajeve.

Članovi obitelji Fritzl bili u sudnici?

Austrijski mediji izvještavaju da su neki članovi obitelji Fritzl bili jučer u sudnici za vrijeme puštanja video snimke iskaza Elisabeth, koje je inače bilo zatvoreno za medije i publiku. Dopisnici novinskih agencija potvrđuju da su neki ljudi ipak sjedili na galeriji za publiku, ali da nije jasno o kome se radi.

Suđenje je gotovo za danas te se porota povukla na razmatarnje onog što su čuli i što im je prezentirano. Očekuje se da sutra oko podneva objave presudu.

Prije iskaza dr. Kastner Fritzl je priznao ubojstvo tek rođene bebe u podrumu njegove kuće 1996. godine. 'Priznajem krivnju po svim točkama optužnice', rekao je Fritzl poroti i sucima danas, što su oni dočekali s iznenađenjem, javljaju agencije. Fritzl je prvotno tvrdio da je beba rođena mrtvorođena iako je odmah priznao da je spalio njegovo tijelo u peći u podrumu. Maksimalna kazna za ubojstvo u Austriji je doživotna kazna.

Sutkinja Andrea Humer ga je pitala zbog čega se predomislio, a on je odgovorio da je doživio 'promjenu u srcu' nakon što je vidio detaljno svjedočenje svoje kćeri, koje je u sudnici emitirano jučer. 'Kad sam vidio snimku Elisabethinog svjedočenja, shvatio sam koliko sam bio okrutan prema njoj', rekao je Fritzl poroti i sucima kako prenose agencije. Također je 'djelomično' priznanje silovanja promijenio u potpuno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene