Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josef Fritzl, muškarac koji je silovao vlastitu kćer 24 godine, dao je svoj prvi intervju otkad se nalazi iza rešetaka.


Fritzl, kojeg cijeli svijet smatra čudovištem, je rekao da još uvijek voli svjou kćer. Novinari njemačkog Bilda su za Fritzla rekli da je pričao glasom koji je bio 'čvrst, ne više tih i krhak kao što je bio na suđenju'.

Fritzl se u zatvoru nalazi od travnja prošle godine, a osuđen je na doživotni zatvor zbog silovanja i držanja u zatočeništvu svoje kćeri. Okrivljuje ga se i za smrt jednog od sedmero djece koje mu je vlastita kćer rodila u podrumu njihove kuće. Djetetovo tijelo je spalio u pećnici.

Vezani članci Princeza Diana i princ Charles Konačno prikazana Dianina reakcija na Charlesov komentar je li zaljubljen u nju, i 40 godina kasnije ostavlja bez teksta Meghan Markle i princ Harry U javnost procurio dokument koji jasno dokazuje da je Meghan Markle lagala o vjenčanju s princem Harryjem

>> Elisabeth Fritzl u 'Selu X' štite i stanovnici

Djecu je podijelio na dvije grupe, one koja su živjela s njim i njegovom suprugom u 'normalnom svijetu' te ostalu koja su život provela u podrumu. Cijela bolesna tajna otkrila se kada se jedno od djece 'iz podruma', 21-godišnji Kerstin opasno razboljelo pa su ga odveli u bolnicu.

'Mrzim frizera više nego zubara'

Fritzl je, za vrijeme intervjua, na sebi imao traperice i lanenu košulju te nije bio ošišan. 'Mrzim frizera više nego zubara', rekao je bahato Fritzl. Novinarima se predstavio riječima 'Josef Fritzl, dobar dan'. 'Znate što, ja sam svjetski poznat', nastavio je Fritzl.

Kada su ga upitali žali li zbog onog što je učinio nestao mu je smješak s lica. 'Ne želim o tome razgovarati', rekao je. Kad su ga upitali za kćer progovorio je o ljubavi, što je novinare ostavilo bez teksta. Nakon toga je počeo pričati o svojoj ženi, kao da je on jedan potpuno normalan suprug.

Fritzl je rekao da bi volio izaći živ iz zatvora i potražiti svoju ženu jer mu je ona, kako je rekao, uvijek bila odana

'Znam da me žena još uvijek voli'

'Napisao sam joj osam pisama. Nikad nisam dobio odgovor. Ali znam da me još uvijek voli', rekao je. Njegova žena Rosemary rastala se od njega nakon presude. 'Bojim se da će mi je netko ukrasti dok sam tu', rekao je Fritzl spuštajući vjenčani prsten na stol. 'Sanjam o tome da ću izaći živ odavde. Želim potražiti svoju ženu jer mi je oduvijek bila odana.'

Iako ga ni jedno od 13 djece nije posjetilo u zatvoru on je uvjeren da oni to žele, ali da im je zabranjeno.

Fritzl živi u ćeliji velikoj 11,5 metara kvadratnih s pogledom na okolne vinograde. 'Njegova djeca nisu imala takav pogled', bio je komentar Bildovih novinara. U svojoj ćeliji uzgaja papriku i rajčice, a ima i televizor u boji s 38 kanala.

Lagodan život u zatvoru

Dan mu počinje u 5:30 ujutro s tuširanjem nakon čega ima pola sata tjelovježbe. Ujutro vozi bicikl sat vremena nakon čega se priprema za ručak u 11 sati.

Tijekom popodneva se odmara ili šeće po zatvorskom dvorištu. Cijelo vrijeme ga čuvaju dva stražara. 'Dva službenika su uvijek uz mene jer imam status seksualnog kriminalca', rekao je Fritzl.