Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši direktor LGBT Foruma progres u Crnoj Gori, Zdravko Cimbaljević, prijetnje smrću više ne želi trpjeti.


Prvi deklarirani homoseksualac u Crnoj Gori i bivši direktor LGBT Foruma progres Zdravko Cimbaljević zatražio je azil u Kanadi zbog konstantnih prijetnji smrću, javlja portal B92.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija U Crnoj Gori počelo masovno cijepljenje nakon što je iz Kine stiglo 200 tisuća doza cjepiva Slika nije dostupna Neredi na PRVOM gay prideu u Crnoj Gori, bačena i dimna bomba!

Cimbaljević je, pišu podgorički mediji, potvrdio da prijetnje smrću dobiva redovno te kazao da nadležni organi nemaju namjeru istražiti te prijetnje niti mu pružiti zaštitu. Zbog toga je prošle godine u rujnu podnio ostavku na mjesto direktora LGBT Foruma progres, a sada spas odlučio potražiti u Kanadi gdje je bio predvodnik međunarodnog gay pridea u Vancouveru.

>> VIDEO Drama u Podgorici: Neredi na Paradi ponosa, ozlijeđena najmanje 21 osoba

'Da su optužili samo jednu osobu, ne bih odlučio da idem', kazao je referirajući se na nasilje na nedavno održanom Prideu u Budvi. On je, kao i povorka održana u Podgorici, završio žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima, ozljedama sukobljenih te evakuacijom sudionika povorke. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook