Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prve nuklearne centrale u Italiji djelatne do 2018.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve talijanske nuklearne centrale postat će djelatne od 2018., a treba ih osam do deset kako bi pokrile 25 posto energetskih potreba, rekao je talijanski ministar gospodarskog razvoja, prema izvješću o kojima je u četvrtak pisao tisak.

'Naš cilj je nuklearnim centralama osigurati 25 posto energetskih potreba, što odgovara 8 do 10 centrala na dva ili tri mjesta', rekao je Claudio Scajola, koji se nalazi u posjetu Vijetnamu, prema izjavi koju je prenijelo nekoliko talijanskih listova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna The Global Times Kineski državni tabloid podiže napetost oko nuklearnih proba Slika nije dostupna Ne važe za svakog ista pravila SAD kupuje uran za milijardu dolara

Ministar predviđa definitivno odobrenje zakona o povratku nuklearne enegrije do Božića, postavljanje kamena temeljca prve centrale tijekom ove vlade i prvu skupinu centrala djelatnih do 2018.

On nije iznio podatke o položaju centrala, o čemu se još raspravlja.

Kako bi smanjila ovisnost o plinu i nafti, talijanska vlada je u svibnju najavila da se vraća nuklearnim centralama, 21 godinu nakon što ih je odbila na referendumu.

Energetske tvrtke Enel i Edison su navele da su spremne ulagati u gradnju centrala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene