Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prva iranska nuklearna centrala bit će završena u jesen 2008.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prva iranska nuklearna centrala koju Rusi grade u Bushehru bit će završena u jesen 2008., godinu dana nakon inicijalno predviđenog roka, rekao je direktor poduzeća koje sudjeluje u gradnji.

"Pokretanje centrale je odgođeno do jeseni 2008., ili godinu dana kasnije od roka predviđenog dogovorom između Moskve i Teherana", rekao je direktor tvrtke Energoprogress.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD ima povjerenja Rusija gradi nuklearku u Venezueli Slika nije dostupna 'Nije kritično' Požari blizu Sarova: Nema opasnosti od nuklearne katastrofe

"Danas možemo definitivno reći da je neizvedivo pokretanje centrale ove jeseni", dodao je.

Ruska prodaja oružja i suradnja s Iranom na nuklearnom planu zahladili su odnose Moskve i Washingtona koji sumnjiči Teheran da želi proizvesti nuklearno oružje pod krinkom civilnog programa. Moskva pak tvrdi da Iran nema kapaciteta za proizvodnju nuklearnog oružja, a Teheran govori o svojem pravu da razvija civilni nuklearni sektor.

Ruskim kompanijama ovaj bi projekt trebao donijeti oko milijardu dolara, a one kažu da je do pomicanja roka došlo zbog kašnjenja u plaćanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene