Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije kritično'

Požari blizu Sarova: Nema opasnosti od nuklearne katastrofe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šumski požari koji haraju Rusijom približili su se nuklearnoj centrali u Sarovu, oko 500 km istočno od Moskve, no ne postoji opasnost od nuklearne katastrofe, izjavio je u subotu direktor ruske agencije za nuklearnu energiju Rosatom, Sergej Kirijenko, ocijenivši kako stanje 'nije kritično'.

'Danas sa sigurnošću mogu kazati kako nema opasnosti do nukelarne katstrofe, niti prijetnje od radioaktivnosti, pa ni ekološke prijetnje okolišu na području Sarova', rekao je Kirijenko u programu regionalne televizije Kanal 16.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez propagande i publiciteta Iran najavio pokretanje nuklearne centrale u Bušehru Slika nije dostupna 'Minimalno curenje' Nuklearka u SAD-u zatvorena zbog curenja radioaktivne vode

Također je rekao kako nuklearnoj centrali već dva tjedna prijete brojni požari koji su zahvatili park prirode u ruskoj republici Mordoviji, koja graniči s područjem Sarova.

'Prije dva tjedna uspjeli smo spriječiti širenje vatre sa zapadne strane, no sada nam požari stižu s istoka. Odnedavno nam sa zapadne strane više ne prijeti opasnost', rekao je Kirijenko. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene