Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to tijekom 10 godina

'Proturaketna zaštita europskih građana stoji samo 200 milijuna eura'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sustav dodatne proturaketne zaštite stajat će manje od 200 milijuna eura tijekom 10 godina, a trošak će se dijeliti između 28 zemalja članica.

Osnivanje sustava dodatne proturaketne zaštite za zaštitu stanovnika europskih zemalja NATO-a stajat će manje od 200 milijuna eura tijekom 10 godina, rekao je u srijedu glavni tajnik Atlantskog saveza Anders Fogh Rasmussen. 'NATO već gradi jedan proturaketni sustav za zaštitu naših vojnika dok su na zadatku, i čiji je razvoj procijenjen na 833 milijuna eura', stoji u službenim podacima.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti" Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!"

'Dodatni trošak za zaštitu ne samo naših vojnika već i stanovnika, običnih građana u našim gradovima je manji od 200 milijuna eura tijekom 10 godina, što treba razdijeliti između 28 zemalja članica', rekao je Rasmussen. 'Kako se ne bismo složili u pogledu izgradnji zaštite za sve naše građane protiv raketnih napada, zašto bismo štitili naše vojnike, a ne i druge ljude?', pitao se Rasmussen.

NATO-ov sustav zapovjedništva i kontrole trebao bi povezati postojeće proturaketne sustave i one koje se tek postavlja u Nizozemskoj i Njemačkoj i sustavom koji SAD namjerava postaviti u Istočnoj Njemačkoj i dodatne elemente postavljene u kopnenim bazama i na brodovima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene