Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenum građana

Glasno protiv Vlade: Prosvjednici u Sarajevu traže ostavke!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od dvije stotine ljudi prosvjedovalo je pred sjedištima tijela vlasti Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu protiv teškog gospodarskog i socijalnog stanja te tražilo ostavku entitetske vlade.

Razne neformalne udruge pod nazivom 'plenumi građana', nastale nakon prosvjeda u veljači, ranije su pozvale na masovna okupljanja prosvjednika računajući na potporu tisuća sudionika. Međutim, nešto prije podneva odazvao se znatno manji broj nezadovoljnika nego što su organizatori najavljivali i očekivali.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Andrej Plenković Poslan politički signal Plenković o otvaranju pregovora BiH i Europske unije: Otkrio kada će odluka biti donesena

Prosvjednici, od kojih su neki u Sarajevo došli pješice nakon dvodnevna pohoda iz udaljenih gradova poput Tuzle, najprije u se okupili pred sjedištem parlamenta FBiH u kojemu osim službenika nije bilo nikoga drugoga jer nisu bila planirana zasjedanja ni Zastupničkog niti Doma naroda.

'Nestabilnost iz BiH može se prenijeti i na Hrvatsku'

'Za socijalnu pravdu' bio je najčešći natpis na transparentima koje su prosvjednici istaknuli.

'Želimo mirno prosvjedovati zbog lošeg socijalnog stanja', kazao je novinarima Almir Arnaut iz tuzlanske neformalne udruge 'Velika djeca'.
Zgradu parlamenta kao i vlade FBiH okružile su jake policijske snage u nastojanju da spriječe izgrede poput onih koji su izbili 7. veljače kada su nasilni prosvjednici zapalili sjedišta Predsjedništva BiH te županijskih vlada u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene