Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Aktivisti za zaštitu ljudskih prava okupili su se ispred Royal Opere u centru Londona povodom dolaska čelnika Međunarodnog olimpijskog odbora na svečanost otvaranja Olimpijskih igara.


Član zaklade, Peter Tatchell pozvao je Odbor na izuzeće zemalja koje diskriminiraju sportaše na temelju spola, nacionalnosti, vjere, seksualne orijentacije ili rodnog identiteta. ' Vrlo je važno da Međunarodni olimpijski odbor šalje signal svim nacionalnim olimpijskim odborima kako diskriminacija nije prihvatljiva te da je to jasno kršenje Olimpijske povelje. Mora se poslati signal s vrha', rekao je.

>> Izrael opovrgava da tajne službe šalju agente na Olimpijske igre

Tatchell je prošloga tjedna poslao otvoreno pismo čelniku Organizacijskog odbora Lordu Coueu i Jacquesu Roggeu, predsjedniku Međunarodnog Olimpijskog odbora u kojemu ih je nastojao potaknuti da se bore za ljudska prava. On tvrdi da su sportaši u mnogim zemljama prisiljeni skrivati svoju seksualnost kako bi dobili priliku da se natječu na Olimpijskim igrama. U svom je pismu naveo da zemlje poput Saudijske Arabije, Irana i Indije diskriminiraju žene, javlja APTN.

>> Sve veći broj prijevara prilikom kupnji karata za OI u Londonu!

Sjednica Odbora će se održati danas i sutra gdje će se raspravljati o posljednjim detaljima za Olimpijske igre te o pripremama za predstojeće igre koje će se održati u Sochiju 2014., Rio de Janeiru 2016. i Pyeongchangu 2018. godine. U međuvremenu, iščekivanje igara u Londonu raste, a svečana će ceremonija započeti u petak i to zvukom zvona teškog 27 tona.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Policija, BiH, ilustracija Urezali mu križ na grudima i opljačkali ga: Na brutalan i stravičan zločin stižu žestoke osude Ometanje deložacije na Črnomercu Aktivisti Živog zida zbog ometanja deložacija dobivaju velike kazne, a stranka im ne želi pomoći: "Izmanipulirani smo"