Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje terorističkim napadom

Izrael opovrgava da tajne službe šalju agente na Olimpijske igre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je opovrgnuo informacije da izraelske tajne službe poslale specijalne jedinice u Europu kako bi spriječile teroriste koji navodno pripremaju napad tijekom Olimpijskih igara u Londonu.

Pričuvni general Amos Gila, visoki dužnosnik ministarstva obrane za izraelski je vojni radio rekao kako su to izmišljotine. 'Mi moramo biti na oprezu, osobito s obzirom na protuizraelske pokušaje napada Iranaca i Hezbolaha u više zemalja', kazao je Gila.

Britanski Sunday Times objavio je kako britanske i izraelske tajne službe ponovno razmatraju ozbiljnost prijetnja upućenih izraelskom olimpijskom izaslanstvu nakon samoubilačkog napada na autobus s izraelskim turistima u Bugarskoj 18. srpnja.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Brutalne metode Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha Udarna skupina nosača zrakoplova USS Gerald R. Ford Sukob na Bliskom istoku Američki brodovi stižu u Mediteran: Umirovljeni general objasnio što bi se moralo dogoditi da se SAD uključi u rat

>> Raznesen autobus s turistima u Bugarskoj: 'To je iranski terorizam!'

Nakon toga napada, prenosi britanski list, izraelska je vlada poslala agente svoje unutarnje službe sigurnosti Shin Bet da štiti olimpijsko izaslanstvo. List također navodi da je i Mossad, izraelska tajna služba, u Europu poslala svoju ekipu pod kodnim nazivom Bajoneta, u potragu za skupinom navodnih terorista za koje se sumnja da surađuju s Iranom i libanonskim Hezbolahom. Sunday Times piše i da je jedan od navodnih terorista kojega traže izraelski agenti prije početka igara, muškarac s američkom putovnicom na ime David Jefferson te da je nakon napada u Bugarskoj pobjegao je iz te zemlje.

'Tajne službe ne funkcioniraju na taj način. Ne šalje se odjedanput više desetaka agenata u potragu za nekim fantomskim teroristom', rekao je general Gilad. 'Potrebno je posjedovati precizne i provjerene informacije', rekao je, dodavši kako izraelske službe sigurnosti ne raspolažu nikakvim konkretnim informacijama o mogućem pokušaju napada tijekom Olimpijskih igara u Londonu.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene