Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zauzeli grčki konzulat

Prosvjedi u Grčkoj proširili se i na Berlin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina prosvjednika zauzela je Grčki generalni konzulat u Berlinu priključivši se tako prosvjedima protiv policije koja je u Ateni ubila mladića, što je izazvalo nasilne prosvjede diljem Grčke.

'Kad je otvoren, u konzulat je ušlo petnaestak prosvjednika koji su ga proglasili okupiranim te su osoblju predali pismeni prosvjed u kojem se osuđuje ubojstvo učenika u Ateni prije dva dana', rekao je glasnogovornik Grčkog veleposlanstva Pantelis Pantelouiris. Po procjeni policije u zgradu je ušlo više od 30 prosvjednika. 

Pročitajte i ovo Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja" Ilustracija Nemirno tlo Potres pogodio Grčku

>> Novi val prosvjeda u Solunu i Ateni

>> U prosvjedima ozlijeđene 34 osobe

>> VIDEO: Neredi u Grčkoj nakon što je policija ubila dječaka

Oni su sa zagrade konzulata uklonili grčku zastavu te ju zamijenili natpisom 'Ubila ga je država'. Po svjedočenju očevidaca prosvjednici se ponašaju mirno te ne postavljaju nikakve zahtjeve. Zgradu konzulata, koji se nalazi u samu središtu Berlina, osigurava 130 policajaca i u prometu nema zastoja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene