Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Noseći bijele majice i cvijeće u rukama, manje skupine Grka okupile su se danas u središtu Atene i drugim gradovima kako bi odale počast dječaku čije je ubojstvo u policijskoj pucnjavi prije tjedan dana izazvalo najgore ulično nasilje u Grčkoj u posljednjih nekoliko desetljeća.


Školski kolege 15-godišnjeg Alexandrosa Grigoropoulosa i građani Atene okupili su se na trgu pred zgradom parlamenta. 'Došli smo odati počast Alexandrosu', rekla je Chryssoula Kapsali na trgu Syntagma na kojem se okupilo oko 200 ljudi.

Vezani članci Čelična ograda između Grčke i Turske Grčka postavila visoku čeličnu ogradu na granici s Turskom: "Novi val migracija je neizbježan" Španjolska se i dalje bori s požarima - 7 VIDEO Apokaliptični prizori požara koji haraju Španjolskom: Evakuirano gotovo 1000 ljudi, toplinski val dodatno otežava situaciju

Policija je objavila da se slični prosvjedi održavaju na još nekoliko mjesta u Ateni i još dva grčka grada.

Dječakovo ubojstvo 6. prosinca pokrenulo je diljem Grčke val sedmodnevnog uličnog nasilja u kojem su sudjelovali studenti i anarhisti. Policija je uhitila 432 osobe, a počinjena šteta samo u Ateni procijenjena je na oko 200 milijuna eura. U subotu ujutro situacija u glavnom grčkom gradu bila je mirna.