Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže mirne prosvjede

Prosvjedi se šire na Siriju: Poziv na revoluciju protiv predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Facebookovoj stranici pod nazivom 'sirijska revolucija protiv Bašara al-Asada 2011.' koja je u subotu navečer imala više od 25.000 članova poziva se na prosvjede u svim sirijskim gradovima na dan koji će se odrediti za par dana.

Na toj stranici, na kojoj je sirijska zastava i natpis 'pobuna 15/3', organizatori napominju da se o danu njegova održavanja 'pomno razmišlja' i da će se 'obznaniti za par dana'. Organizatori pozivaju na 'mirne prosvjede u svim sirijskim gradovima, te pozivaju na prosvjede sirijskih iseljenika i istomišljenika u Kanadi, Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i Australiji' tražeći rušenje Asadova režima.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna Išao je na molitvu Sirijske vlasti: Asad nije napadnut

>> Sirija optužila 19-godišnju blogericu za špijunažu

Ističu da ne pripadaju nijednoj političkoj stranci, da su samo 'branitelji ljudskih prava, sirijski aktivisti u Siriji i u Europi'. Na Facebooku su se pojavile i druge slične stranice, kao što je ona za potporu Tal al-Maluhi, mladoj sirijskoj blogerici koju je 14. veljače Visoki sud za državnu sigurnost u Damasku osudio na pet godina zatvora zbog veze s inozemstvom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene