Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pjesme u kodovima?

Sirija optužila 19-godišnju blogericu za špijunažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske državne službe objavile su kako je 19-godišnja blogerica Tal al-Mallohi zatvorena pod optužbom da je špijunirala za neimenovanu stranu zemlju.

Sirijski službenici svoj su odgovor o sudbini Tal al-Mallohi dali nakon što je organizacija Human Rights Watch tražila da se djevojka oslobodi iz zatvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Ilustracija Užarena atmosfera Rusija optužila SAD da žele eskalirati sukob: Sastaje se Vijeće sigurnosti

Mlada blogerka uhapšena je u prosincu prošle godine. Iako su mnogi mislili da je razlog uhićenju činjenica da je ona imala blog gdje je objavljivala svoje pjesme i pisala komentare o socijalnim temama, koje su se uglavnom ticale patnje i problema kroz koje prolaze Palestinci.

Internetom je kružila priča kako je upravo pisanje bloga o temama koje su osjetljive u Siriji razlog uhićenja. Samim time međunarodne humanitarne organizacije tražile da se blogerica pusti vani no na zahtjev da se oslobodi sada su sirijske vlasti odgovorile da je takvo nešto nemoguće jer je djevojka špijunka. Ipak, nije navedeno za koju je državu Tal al-Mallohi špijunirala.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene