Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rijetki znaju da je sin Moamera Gadafija, Saif al-Islam, diljem svijeta imao na desetke izložaba svojih slika.


39-godišnji Saif se školovao u Britaniji, tečno govori engleski jezik i bio je miljenik Zapada. Mnogi svjetski političari nalaze se na 'listi njegovih prijateljia'. 

Vezani članci Slika nije dostupna Pronađeno Gadafijevo blago: 20 tona zlata i 80 milijuna eura Slika nije dostupna 'Gadafijeva smrt bi mogla biti ratni zločin'

>> Objavljena prva fotografija Saifa al-Islama Gadafija nakon uhićenja

Saif je, između ostalog, bio i slikar. Njegova izložba slika 'Pustinja nije nijema' obišla je mnoge svjetske gradove - Ženevu, London, Moskvu, Montreal, itd... Na 50-ak slika uglavnom se mogu vidjeti bogati pejzaži Libije i životinje.

'Želimo pokazati našim prijateljima da Libija ima kulturu, umjetnost i povijest, a ne da samo kupujemo oružje i prodajemo naftu', kazao je Saif na izložbi u Moskvu u lipnju 2010. godine.

Saif je uhićen u pustinji na jugu Libije zajedno s pomoćnicima koji su ga pokušavali prebaciti u Niger. Odveden je libijski grad Zintan jer Libija sama želi suditi posljednjem od istaknutih članova Gadafijeve obitelji. Saif al-Islam tako neće biti predan Međunarodnom kaznenom sudu u Haagu.