U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 8:48 sati dogodila na Zagrebačkoj aveniji smrtno su stradali motociklist i biciklist.

Galerija


Nesreća se dogodila u Zagrebačkoj aveniji, na potezu od Ulice hrvatskog sokola do Rudeške ceste. Oba vozača preminula su na mjestu nesreće.

Vezani članci Očevid, ilustracija Motociklist (43) poginuo u prometnoj nesreći kod Drniša: Cesta je bila skliska, a nije prilagodio brzinu u oštrom zavoju Željko Marinović U strašnoj nesreći ugašen još jedan mladi život: "Svi smo bili šokirani..." Motociklist s višegodišnjim iskustvom poručuje - "Ovo treba što prije promijeniti"

Zbog policijskog očevida koji traje, promet Zagrebačkom avenijom u smjeru zapada obustavljen je u svim trakama, dok je u smjeru istoka obustavljen promet jednim trakom te se odvija okolnim ulicama.

Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV, nalazi se na mjestu tragične nesreće.. Iz razgovora sa svjedocima doznao je da je mlađi muškarac na motociklu je naletio na starijeg biciklista.

U nesreći u Zagrebu poginuli motociklist i biciklist
Očevid teške prometne nesreće na Zagrebačkoj aveniji - 3 Foto: PIXSELL

Stanari obližnjih zgrada koji su odmah istrčali na ulicu govore kako se čuo strašan udar, poput eksplozije. Svjedoče da je tijelo biciklista u stravičnom srazu doslovno prepolovljeno, dok je motor od mjesta udara odletio najmanje 200 metara.

Česte nesreće na tom mjestu

Jedna od svjedokinja nesreće opisala je stravičan prizor.

U nesreći u Zagrebu poginuli motociklist i biciklist
Očevid teške prometne nesreće na Zagrebačkoj aveniji - 4 Foto: PIXSELL

"To je bilo užasno… Tu je ležao i samo odjednom su vrane došle. To znači da je izdahnuo čovjek", kazala je stanarka obližnje zgrade dodajući kako se i inače baš na tom semaforu događa puno prometnih nesreća. Pisala je policiji i nakon njezinog apela dvije godine nije bilo nezgoda.

"Ovo je prva", dodaje.

Drugi stanar također svjedoči o užasnom prizoru.

"Strašno je ruknulo, jedno tijelo je ležalo tu, a drugog nismo mogli ni vidjeti, još se zabio u neki auto", kazao je.