Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Švedska obalna straža

Otkriveno i četvrto oštećenje plinovoda Sjeverni tok: Mine su postavljene prije nekoliko godina?

Švedska obalna straža navodno je pronašla četvrto oštećenje plinovoda Sjeverni tok. Curenja su povezana s korištenjem podvodnih eksplozivnih naprava detoniranih na daljinu.

Locirano je četvrto curenje plina nakon što su u ponedjeljak dva cjevovoda koja vode iz Rusije u Njemačku bila oštećena na ukupno tri mjesta, piše švedski list Svenska Dagbladet.

"Dva od ova četiri oštećenja nalaze se u švedskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni", kazala je za Svenska Dagbladet glasnogovornica obalne straže Jenny Larsson.

Druga dva oštećenja nalaze se danskoj isključivoj ekonomskoj zoni.

Za Sky News je izvor britanskih obrambenih snaga rekao da su curenja na plinovodu u Baltičkom moru povezana s korištenjem podvodnih eksplozivnih naprava detoniranih na daljinu.

Kako je dodao, mine su mogle biti spuštene na morsko dno na dugom konopu s boka broda ili su mogle biti postavljene pored plinovoda podvodnim dronom prije nekoliko mjeseci ili čak godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija POTVRDIO PREMIJER Najveći europski opskrbljivač plinom nakon zbivanja sa Sjevernim tokom povlači potez koji je rijetko zabilježen: "Vojska će biti vidljivija..."

Švedski nacionalni seizmološki centar prethodno je rekao da su stanice zabilježile "snažne podmorske eksplozije" na području na kojem je došlo do curenja plina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene