Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasnost na plažama

Nakon rijetkog prirodnog fenomena: Opasne morske zmije vrebaju iz goleme pjene, jedan ugriz može biti smrtonosan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otrovne morske zmije, kao i toksini algi mogli bi se skrivati unutar morske pjene koja pokriva nekoliko plaža u Australiji, upozorili su stručnjaci. Jake oluje koje su posljednjih dana pogodile istočnu obalu zemlje povećale su velike količine morske pjene koja se pojavila na plažama u Novom Južnom Walesu i na obali Sunshine.

Lokalno stanovništvo i njihova djeca viđeni su u visokoj pjeni, a video žene koja traga za svojim nestalim psom u pjeni u Byronskom zaljevu ovog je tjedna postao viralan. Međutim, Australci su upozoreni da se drže podalje od pjene dok se situacija ne smiri.

Nathan Fife, supervizor Surf Lifesaving Australia, izjavio je za Guardian Australiju kako pjena nije dobra po zdravlje te dodao kako bi u nju mogla ući morska stvorenja poput morskih zmija.

U Australiji se nalaze najmanje 32 vrste morskih zmija, uglavnom u području oko grebena Swain i Keppelovih otoka, priopćilo je Udruženje za pomorsko obrazovanje Australije. Morske zmije su otrovne, a samo mali dio ugriza je fatalan za ljude. Od 2019. vjeruje se da su dvije smrti od ugriza morske zmije u australskim vodama, a ugrizeni ljudi zahtijevaju protuotrov, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U zadnji tren! Zmija se pokušala prikrasti biciklistu, spasila ga je samo puka sreća

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Živi užas Stravično buđenje: Zmija im se uvukla u krevet, kamera snimila njihove reakcije

Prema nacionalnoj oceanskoj i atmosferskoj upravi (NOAA), veliki cvjetovi algi koji se raspadaju u blizini obale mogli bi se skrivati pod morskom pjenom i potencijalno utjecati na ljudsko zdravlje i okoliš.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene