Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva puta na dan

Pronađen "sveti gral" mršavljenja? Prva tableta koja ne uzrokuje probleme sa srcem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađen Sveti gral - prva tableta za mršavljenje koja ne uzrokuje probleme sa srcem! Lorcaserin je tableta koja se koristi od 2013., a najnovija istraživanja su pokazala da se radi o prvoj tableti koja ne povećava rizik od srčanih oboljenja.

Tableta se uzima dva puta dnevno, a suspreže apetit tako što izaziva kemijsku stimulaciju u mozgu, povećavajući osjećaj sitosti. Jedna američka studija, koja je obuhvatila dvanaest tisuća ljudi, pokazala je da je 39 posto onih koji su godinu dana uzimali tabletu izgubili pet posto svoje težine, dok brojka za one koji su uzimali placebo iznosi 17 posto.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Tek je osam i pol posto onih koji su uzimali tabletu razvilo dijabetes. Testiranje utjecaja uzimanja tableta rađeno je na 3270 ljudi, ali nije zamijećen utjecaj na srčane zaliske, pokazala je studija, a prenosi irishexaminer.com

Suicidalne misli imalo je dvadesetak ljudi, naspram 11 onih koji su uzimali placebo. Tam Fray iz Udruge National Obesity Forum rekao je da je tableta potencijalni Sveti gral medicine koja proučava pretilost i prekomjernu težinu. Tableta ima dozvolu korištenja u SAD-a, no tek čeka odobrenje za korištenje u Europi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene