Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmislio algoritam

Na lotu dobio čak 14 puta i osvojio milijune: "Šanse gotovo uvijek idu u moju korist"

Igranje Lota nekome se dobro isplatilo (FOTO: Profimedia)
Igranje Lota nekome se dobro isplatilo (FOTO: Profimedia)
Stefan Mandel čak je četrnaest puta dobio na lotu, a mnogi se pitaju kako to ovom Rumunju polazi za rukom.

Stefan Mandel je po zanimanju matematičar, rođen je u Rumunjskoj, a kad je osvojio veću svotu novaca odlučio se s obitelji, suprugom i dvoje djece, preseliti u Australiju.

Pročitajte i ovo Hrvatska Lutrija Nije htjela odustati Osvajačica dobitka javila se u Lutriju i ispričala nešto nevjerojatno: "To mi je bio još veći šok" Euri - 2 uplatio 6 eura Lova do krova! Sretnik osvojio 50 tisuća eura, poznato i iz kojeg je grada

S obzirom na učestale dobitke na lotu postao je sumnjiv australskim vlastima koji su mu zabranili sudjelovanje u svim igrama na sreću na teritoriju Australije. Ipak to ga nije spriječilo da okuša svoju sreću na području SAD-a, pa je tako sada već davne 1992. godine na loto izvlačenju u Virginiji osvojio nevjerojatnih 27 milijuna dolara.

A sreća ovog srečkovića možda se krije u proučavanju radova talijanskog matematičara Leonarda Fibonaccija, rođenog u Pisi, koji slovi za jednog od najtalentiranijih matematičara srednjeg vijeka. Stefan je nakon mukotrpnog istraživanja osmislio tzv. algoritam za brojanje prema kojem navodno može predvidjeti čak pet od šest brojeva na lutriji i koji smanjuje broj mogućih kombinacija za glavni zgoditak.

Dok je radio kao agent osiguranja osamdesetih godina prošlog stoljeća, čak je osnovao sindikat igrača lota, a manja grupica zaljubljenika u loto igre osvojila je tada stotine tisuće dobitaka u Australiji i Velikoj Britaniji.

"Ja sam čovjek koji riskira, ali uz to i kalkuliram. Šanse gotovo uvijek idu u moju korist", rekao je jednom medijma. Inače, Stefan je 1995. podnio stečaj, a u Izraelu je zbog investicijske prijevare u Izraelu proveo 20 mjeseci u zatvoru.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene