Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju razloga za to

VIDEO Dvije osobe poginule, pet ozlijeđenih u prometnoj nesreći: Zbog jednog razloga policija sumnja na terorizam

Auto nakon požara u New Yorku
Auto nakon požara u New Yorku Foto: @comlabman/Screenshot
Policija u New Yorku istražuje prometnu nesreću koja se dogodila na Novu godinu zbog sumnje u terorizam. U nesreći su život izgubile dvije osobe, dok ih je pet ozlijeđeno.

Prometna nesreća koja se dogodila u ranim jutarnjim satima prvog dana nove godine na sjeveru New Yorka pobudila je sumnje policije da je riječ o terorističkom činu. Nesreća je odnijela živote dviju osoba, a pet ih je ozlijeđeno.

Sumnja na terorizam

Do prometne nesreće došlo je nakon što je Ford Expedition udario u Mitsubishi Outlander koji je izlazio s parkirališta u Rochesteru, izjavio je šef policije David Smith.

Pročitajte i ovo Ilustracija istraga u tijeku Djeca bogate nasljednice oteta na dočeku: Otmičari nokautirali oca i odvezli ih, policija sumnja što je uzrok

"Od siline sudara dva su vozila prošla kroz skupinu pješaka koji su bili na pješačkom prijelazu, a zatim udarila u druga dva vozila. Došlo je do velikog požara nakon nesreće za koji je vatrogasnoj jedinici Rochestera trebalo gotovo sat vremena da ugase“, rekao je Smith.

Dvojica putnika Mitsubishija su poginula, a vozač je prevezen u obližnju bolnicu, dok je vozač drugog automobila zadobio ozljede opasne po život. Tri slučajna prolaznika također su zadobila ozljede, a jedan je od njih u kritičnom stanju.

Vatrogasci koji su prvi stigli na mjesto nesreće u Fordu su pronašli na desetke kanistara s benzinom, zbog čega je gašenje požara nakon prometne nesreće bilo posebno teško. Ta činjenica pobudila je sumnju kod policije da nije riječ o slučajnoj prometnoj nesreći, već o mogućem pokušaju terorizma.

Istraga u tijeku

Istražitelji trenutačno pregledavaju uređaje i društvene mreže vozača u čijem autu su pronađeni spremnici s benzinom te razgovaraju s prijateljima i poznanicima koji bi mogli znati nešto više o mogućim motivima za izvršenje ovakvog djela.

Pročitajte i ovo Ilustracija poskupljenje od srijede Ako danas točite gorivo, pažljivo provjerite cijene - postoji kvaka

Vozač je iz Syracuse i dovezao se vlastitim vozilom do zračne luke Syracuse, gdje je unajmio iznimno veliki terenac, potvrdio je i njihov izvor.

Mitsubishi Outlander koji je sudjelovao u nesreći bio je vozač taksija, rekli su dužnosnici.

Lokalna policija i gradonačelnik Rochestera Malik Evans pozvali su ljude da se jave vlastima ako imaju bilo kakve spoznaje koje bi mogle koristiti u rješavanju ovog slučaja.

"Sve situacije u kojima niste sigurni o čemu se radi, ali postoji gubitak života i ne mogu se odmah objasniti kao nesreća, moraju se promatrati kao da su terorizam dok se ne dokaže da to nisu bili", rekao je Frankel za ABC News.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene