Obavijesti Video Pretražite Navigacija
istraga u tijeku

Djeca bogate nasljednice oteta na dočeku: Otmičari nokautirali oca i odvezli ih, policija sumnja što je uzrok

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Oteto je dvoje djece danske nasljednice lanca restorana Block House tijekom dočeka Nove godine.

Oteta su djeca danske nasljednice restorana Christine Block i njezina bivšeg supruga Stephena Hensela, s kojim su ušla u novu godinu u danskom gradu Gravensteinu.

Klara (13) i Theodor (10) gledali su vatromet iza ponoći kada je skupina muškaraca napala Hensela, oborila ga te ugrabila djecu i strpala ih u dva vozila. 

Danska policija pokrenula je istragu, a oko jedan sat ujutro obaviještena je njemačka savezna policija. Ubrzo je istragu preuzela državna policija, a uključili su se i policajci iz Hamburga. Otmičari su vozili automobile s njemačkim registracijskim oznakama.

Pročitajte i ovo Šteta od razornog potresa koji je na Novu godinu pogodio Japan Užas na Novu godinu VIDEO Pogled iz zraka otkriva razmjere katastrofe nakon razornog potresa: Broj mrtvih raste, traga se za zarobljenim ljudima

Danska policija javlja da bi otmica mogla biti povezana s borbom nad skrbništvom između dvoje bivših supružnika. 

Hensel je djecu zadržao kod sebe nakon posjeta Danskoj u ljeto 2021. godine, a od tada se Block i njezin sadašnji partner Gerhard Deling bore da se djeca vrate u Njemačku.

Najstarija kći Johanna (17) svojevoljno živi s ocem, dok je kći Greta (15) s majkom u Hamburgu. Situacija se navodno pogoršala prošlog srpnja kada je djeci umrla baka, od koje se nisu smjeli oprostiti.

Pročitajte i ovo Ilustracija poskupljenje od srijede Ako danas točite gorivo, pažljivo provjerite cijene - postoji kvaka

Block je pred Božić rekla za Bild da se osjeća otuđeno od svoje djece. Rekla je da je svima troje poslala darove i pisma, ali nije sigurna hoće li ih djeca dobiti, prenosi The Sun.

Christina Block kći je ugostitelja Eugena Blocka (83) koji je 1968. godine osnovao lanac restorana Block House. Christina i njezina braća Dirk i Philipp imaju po osam posto udjela u očevoj tvrtki.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene